OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / the_real_iman

Supermalli Iman vannoo kotitekoisen kasvonaamion nimeen: Ota resepti talteen

Huippumalli ja edesmenneen muusikko David Bowien vaimo, Iman, on edelleen tyrmäävän kaunis. 66-vuotias kaunotar näyttää vuosia ikäistään nuoremmalta ja vaikka geeneillä on epäilemättä osuutta asiaan, on Iman myös aina pitänyt hyvää huolta itsestään.

– Ensimmäinen askel kauneuteen lähtee sisältä päin, hän muistuttaa Voguessa.

Iman paljastaa nauttivansa säännöllisesti immuunijärjestelmän toimintaa tukevaa kurkuma-inkiväärijuomaa. Lisäksi hän hoitaa ihoaan uutterasti.

– Meille on nuoresta pitäen sanottu, että iho, jota hoidamme parikymmpisenä, on se sama iho, joka kulkee mukanamme 60- ja 70-vuotiaaksi, hän selittää.

Oppeja Somaliasta ja Hollywoodista

Imanin bravuuri on kotitekoinen kasvonaamio, jonka juuret ulottuvat hänen lapsuutensa kotimaahan Somaliaan.

– Olen käyttänyt tätä kauneusvinkkiä 12-vuotiaasta saakka, hän sanoo.

Kasvonaamioon kuuluu kaksi ruokalusikallista jauhoja, kaksi ruokalusikallista maitoa, teelusikallinen kurkumaa ja loraus hunajaa. Sekoitettuaan ainekset keskenään, hän levittää naamion kasvoilleen ja antaa sen vaikuttaa 20 minuuttia.

Maanläheisten niksien vastapainoksi hänen kauneudenhoitorutiinistaan löytyy myös paljon Hollywood-julkkisten suosimia luksustuotteita. Hänen arsenaaliinsa kuuluu muun muassa 24 karaatin silmänaamio, sekä hintavia tuotteita SK-II:n ja 111SKIN:in kaltaisilta luksusbrändeiltä. Hänen kosteusvoiteensa sisältää partikkeleita mustista timanteista. Iman panostaa mielellään tuotteisiin.

– Ihonhoito on investointi sinuun itseesi ja vuosien vieriessä voit todella nähdä tulokset, hän huomauttaa.

Iman myöntää, että nuorempana hän ei suhtautunut ihonhoitoonsa yhtä tunnollisesti kuin nykyään. Esimerkiksi meikit saattoivat joskus jäädä naamaan pitkäksi venyneiden kuvauspäivien tai illan rientojen jälkeen. Nykyään hän ei sorru sellaisiin synteihin.

– Sinun on pidettävä huolta ihostasi, riippumatta siitä, minkä ikäinen olet, hän muistuttaa.

Monimuotoisuutta kosmetiikkaan

Meikatessaan malli suosii oman kosmetiikkabrändinsä tuotteita. Vuonna 1994 Iman Cosmetics perustettu valmistaa meikkejä erityisesti värillisiä naisia ajatellen.

– Yrityksen alkusysäys tapahtui vuonna 1975, jolloin sain ensimmäinen työkeikkani amerikkalaisessa Voguessa. Kuvauksissa ollut meikkitaiteilija kysyi minulta, toinko oman meikkivoiteen mukanani, Iman muistelee.

Tuolloin hän sai seurata kauhistuneena vierestä, kun meikkitaiteilija sekoitti ruskeaa luomiväriä kosteusvoiteeseen yrittäessään loihtia Imanin ihonsävyyn soveltuvan meikkivoiteen. Onneksi sittemmin Iman Cosmetics, samoin kuin moni muukin brändi, on onnistunut lisäämään inklusiivisuutta kosmetiikkamaailmassa.

Iman viimeistelee kokonaisuuden aina omalla parfyymillään, joka kantaa nimeä Love Memoir. Nimi on kunnianosoitus hänen edesmenneelle aviomiehelleen.

– Sanon aina, ettet ole täysin pukeutunut ilman hajuvettä, Iman toteaa painokkaasti.

Lähde: Vogue