OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

The Monkeesin perustajajäsen Michael Nesmith on kuollut 78-vuotiaana

Pop-yhtye The Monkeesin jäsenenä maailmanlaajuista mainetta saavuttanut Michael Nesmith on kuollut 78-vuotiaana. Nesmith toimi ryhmän kitaristina ja oli myös yksi keskeisistä lauluntekijöistä kynäillen kappaleet, kuten The Girl I Knew Somewhere, Listen to the Band ja Mary, Mary.

”Ilmoitamme äärettömällä rakkaudella, että Michael Nesmith on kuollut tänä aamuna kotonaan, perheen ympäröimänä, rauhanomaisesti ja luonnollisista syistä.”, hänen perheensä ilmoitti lausunnossaan. “Pyydämme teitä kunnioittamaan yksityisyyttämme tänä vaikeana aikana ja kiitämme rakkaudesta ja valosta jota olette osoittaneet hänelle ja meille.”

Alkuperäisen kokoonpanon The Monkees toimi aktiivisesti vain neljän vuoden ajan (1966-1970) ja yhtyeen hajoamisen jälkeen Nesmith perusti First National Bandin, sekä useita muita media-alan kokeiluja. Nesmith palasi The Monkeesin vuonna 1995 ja oli mukana seuraavana vuonna julkaistulla Justus-albumilla ja sitä seuranneella kiertueella. Vuonna 2012 Nesmith liittyi yhtyeeseen jälleen pysyvästi vuosien tauon jälkeen, toimien siinä aktiivisesti aina kuolemaansa asti.

Nesmith vaikutti myös vahvasti musiikkivideoiden räjähdysmäiseen suosioon ja niiden asemaan osana musiikkiteollisuuden perustuksia. Vuonna 1977 hän teki markkinointivideon singlestään ”Rio” ja sai siitä idean tv-ohjelmasta, jossa esitettäisiin vain äänilevyjen promootiovideoita. Hän myi idean oikeudet Time Warner -mediayhtiölle, joka perusti niiden pohjalta Music Television -musiikkivideokanavan!