OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Clarion Hotel Helsinki

Sadat koirat lähtevät jälleen uudenvuoden raketteja karkuun hotelliin

Uudenvuodenaatto voi olla raskasta aikaa lemmikeille ja omistajille. Kovat äänet stressaavat eläimiä ja saattavat tehdä tavallisesti rauhallisista koiristakin hermostuneita. Ääniherkän lemmikin oloa voi pyrkiä helpottamaan monin tavoin, mutta etenkin tiheään asutulla alueilla melua on usein vaikea päästä karkuun. Eräs hotelli on keksinyt astetta erikoisemman ratkaisun ongelmaan tarjoamalla koiraperheille pakopaikkaa rakettien paukkeesta. Clarion Hotel Aviapolis on jo useampana vuonna mahdollistanut ihmisen parhaalle ystävälle mahdollisuuden rakettivapaaseen juhlaan.

Hotelli sijaitsee lentokentän tuntumassa, jossa ilotulitteiden käyttö on kielletty, eikä melu kantaudu hotellihuoneisiin.

– Rakettien ampuminen on lentoliikenteen takia kiellettyä. Vuosien aikana meille on muodostunut monista koirista varsinaisia hotellikonkareita, ja on aina upeaa päättää vuosi näin sympaattisissa merkeissä, iloitsee Clarion-hotellien kaupallinen johtaja Outi Hartman.

Hotelli on tarjonnut koiravieraille yöpymispaikan uudenvuodenyönä jo viiden vuoden ajan. Tänäkin aattona se odottaa suojiinsa yli 200 koiravierasta. Hartman kertoo OHO TV:lle, että ensimmäisiä lemmikkimajoituspaketteja on varattu jo tammikuussa.

– Se on erittäin suosittu ja myydään loppuun joka vuosi. Olemme saaneet paljon hyvää palautetta ja usein samat varaajat varaavat sen myös seuraavalle vuodelle.

Vuosi vaihtuu wellness-hengessä

Koirat saapuvat majoittumaan aina omistajiensa kanssa, eli varsinaista hoitopaikkaa hotelli ei tarjoa. Niin sanottu Happy Dog -majoituspaketti tarjoaa lemmikkiystävällisen huoneen lisäksi hemmottelua ja puuhaa koirille. Pakettiin sisältyy itse majoituksen lisäksi ruokailu koko seurueelle, ja huoneissa odottavista lahjakasseista löytyy naposteltavaa sekä hampaidenhuoltotarvikkeita karvakuonoille.

– Uudenvuodenyö on pitkä, ja rakettiarat koirat käyvät ulkona vain pikaisesti. Illan aikana on siis hyvin aikaa hemmotella omaa lemmikkiä ja treenata hauvojen hampaidenhoitoa, Hartman vinkkaa.

Hotellissa omistajat saavatkin paapoa rakkaita lemmikkejään ylenpalttisesti, sillä pakettia voi halutessaan täydentää erilaisilla koirien wellness-hoidoilla rentouttavasta tassuhieronnasta hyvinvointia edistävään kuntokartoitukseen.

– Hoidot toteutetaan paikan päällä erikseen ajan varaamalla, Hartman tarkentaa.

Juhlintaa koronaturvallisesti

Koiraystävällinen majoituspaketti on ollut varattavissa joka vuosi hotellin avaamisesta 2016. Järjestäminen on ollut mahdollista myös korona-aikana, sillä hotellien toiminnassa huomioidaan turvallisuus- ja hygienia-asiat yhtälailla arki- kuin juhlapäivinä. Joitakin lisävarotoimenpiteitä hotellissa on käytössä. Esimerkiksi sisäänkirjautuminen, illallinen ja aamupala toimivat porrastetulla aikataululla. Luppakorville on tarjolla oma aattoillan herkkubuffet, mutta ravintolassa illastavien ryhmien kokoja on rajoitettu, jotta turvavälejä olisi helppo ylläpitää. Vieraille tarjotaan myös mahdollisuus ruokailla huoneissa.

– Suurin osa vieraistamme viihtyy muutenkin koirineen pääosin huoneissa ja sitä tukee myös goodie bag, jonka sisällön ansiosta huoneessa riittää paljon erilaista tekemistä, Hartman lisää.

Lähteet: Nordic Choice Hotels