OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / findthejoy

Tämä on vuoden 2022 virallinen trendiväri

Vuosi 2021 alkaa olla virallisesti ohi ja on aika suunnata katseet tulevaan. Pitkän pandemiavuoden jälkeen moni odottaa sormet ristissä iloisempia ja huolettomampia aikoja. Optimismi näkyy myös väritrendejä ennustavan Pantonen visioissa. Vuoden 2022 virallinen Pantone Color of the Year on nimittäin kepeä PANTONE 17-3938, tuttavallisemmin Very Peri. Jos tämä ei vielä sano mitään, Pantone kuvailee ensi vuoden suurinta trendiväriä “dynaamiseksi talvion siniseksi sävyksi, jossa näkyy eloisa violetinpunainen pohjasävy”. Maallikolle tämä kaikki tarkoittaa suurin piirtein lilaa.

– Yhdistämällä sinisen uskollisuuden ja vakauden punaisen energiaan ja jännitykseen, tämä kaikista sinisen sävyistä iloisin ja lämpimin on voimaannuttava sekoitus, jossa on uutuuden tunnetta, Pantone runoilee lehdistötiedotteessaan.

Vuonna 2021 Pantone valitsi peräti kaksi värivoittajaa, mutta tämä on ensimmäinen kerta koko konseptin historiassa, kun instituutio loi aivan uuden värin heijastamaan nykyistä maailmankuvaa. Yhtiön mukaan väri on saanut inspiraationsa videopeleistä, metaversumista, sekä virtuaalivaluuttojen ja NFT:n kasvavasta suosiosta. Väri pyrkii kuvastamaan modernin arjen ja digitaalisen maailman yhteenkietoutuvuutta.

– Yhteiskunta tunnustaa edelleen värien olevan kriittinen kommunikaation muoto, ilmaisun väline ja tapa vaikuttaa ideoihin ja tunteisiin, sekä tapa kokea yhteyttä. Tämän uuden punaviolettiin taittuvan sinisen sävyn monimutkaisuus painottaa edessämme olevia, alati laajenevia mahdollisuuksia, selittää Pantone Color Instituten varapuheenjohtaja Laurie Pressman.

Nimityksen myötä on lähes varmaa, että Very Peri ja sen läheiset sukulaiset tulevat olemaan alkavana vuonna vahvasti esillä myös kauneuden ja muodin maailmassa. Pantonen mukaan väri soveltuu erinomaisesti “persoonallisen kekseliäisyyden ja rohkean mielikuvituksen” ilmentämiseen. Pirtsakka väritrendi jatkaa Y2K-estetiikan vanavedessä tuomassa muotiin leikkimielisyyttä ja iloa muuten synkkinä aikoina.

Pantone ennustaa, että väriä tullaan näkemään pukeutumisen ohella myös statement-värinä kynsissä, hiuksissa ja silmämeikissä.

– Very Peri esittää pirteää, iloista asennetta ja dynaamista läsnäoloa, joka kannustaa rohkeaan luovuuteen ja mielikuvitukselliseen ilmaisuun, Pantone Color Instituten toiminnanjohtaja Leatrice Eiseman toteaa.

Lähde: Vogue, Instagram