OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Apulannan Levy-yhtiön kautta julkaisemat albumit julkaistaan vinyylinä – osa painoksesta myyty jo loppuun

Suomalaisen musiikkikentän jättiläinen Apulanta julkaisi tiedon kauan odotetuista vinyylipainoksista, jotka kattavat lahtelaisen Levy-Yhtiö levy-yhtiön aikaisen tuotannon vuosilta 1997-2007. Bändin katalogi on täynnä klassikkolevytyksiä, joista suurinta osaa ei ole koskaan ollut saatavilla vinyylinä.

Apulannan singleistä tällä hetkellä kaikkiaan 21 on noussut Suomen virallisen singlelistan ykköseksi ja yhtyeen viimeisimpiin hittijulkaisuihin lukeutuva Lokin päällä lokki-kappaletta on striimattu hiljattain triplaplatinaa, eli 12 miljoonaa kuuntelukertaa. Myös uusi studioalbumi on työn alla, mutta yhtye on toistaiseksi vaitonainen sen julkaisuajankohdasta. Kuluva vuosi on Apulannan uran 30-vuotisjuhlavuosi, joka huipentuu ensi kesänä bändin suurimpaan keikkaan Helsingin Olympiastadionilla.

Apulanta oli Tehosekoitin-yhtyeen Ari “Arska” Tiaisen perustaman ja omistaman riippumattoman Levy-yhtiö-nimisen levy-yhtiön alaisuudessa vuodesta 1996 aina vuoteen 2007 saakka, siirryttyään tämän jälkeen omalle Apulanta Oy ja myöhemmin Päijät-Hämeen Sorto Ja Riisto -nimisen levy-yhtiönsä alle. Luvassa on yhteensä yksitoista julkaistua, joista vain Kiila (2005) on julkaistu aiemmin vinyylinä valkoisella levyllä samana vuonna. Kyseessä on 500 kappaleen rajoitettu painos, jonka hintahaarukka hipoo jo lähemmäs sadassa eurossa. Perinteisten mustien vinyyliversioiden lisäksi saataville tulee myös värivinyylipainoksia, jotka ovat ainoastaan Backstage Rock Shopin ja Levykauppa Äxän kautta myynnissä. Näistä esimerkiksi Backstage Rock Shopin tarjoama 200kpl numeroitu erikoispainos purppuranvärisestä Kolme-albumista on myyty loppuun alle kuudessa tunnissa.

Ensimmäisenä julkaisuvuorossa ovat albumit Ehjä (1996) ja Kolme (1997), jotka julkaistaan 29.4.2022. Nämä levyt sisältävät 1990-luvulla kokonaisen sukupolven valloittaneita Apulanta-hittejä ja yhtyeen suurempaan tietoisuuteen nostaneita kappaleita kuten ”Anna mulle piiskaa”, ”…Silti onnellinen”, ”Poistuisitko mun elämästäni” ja ”Mitä vaan”.

”Uskon että on aika paljon jengiä, joka haluaa palata juuri näihin levyihin nyt vinyylimuodossa”, kommentoi Apulannan Toni Wirtanen.

Vinyylijulkaisuihin tulee päivitetyt kansilehdet bonusliitteiden kera, jotka laaditaan yhteistyössä bändin kanssa. Julkaisut kunnioittavat ulkoasultaan alkuperäisiä mahdollisimman hyvin. Albumien vinyylimasteroinnin on tehnyt Samu Oittinen Fantom Studiolla.

Tamperelainen Backstage Rock Shop on myynyt Apulannan virallisia fanituotteita ja levyjä sekä verkossa että keikoilla jo miltei kymmenen vuotta.

Backstage Rock Shop julkaisee vinyylinä seuraavat Apulanta-levyt vuosien 2022 ja 2023 aikana:

Ehjä (julkaisupäivä 29.4.2022)
Kolme (julkaisupäivä 29.4.2022)

Aivan kuin kaikki muutkin
Plastik

Viper Spank (englanninkielinen)
Heinola 10

Apulanta (englanninkielinen)
Hiekka

Kiila
Eikä vielä ole edes ilta

Eikä Vieläkään Ole Edes Ilta -live (julkaistu aiemmin vain Eikä vielä ole edes ilta-albumin laajennetun CD-painoksen kanssa)