OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ghost julkaisee uuden albumin ja suuntaa kiertueelle – kuuntele uusi Call Me Little Sunshine single

Demonisen suosittu ruotsalainen Ghost, on julkaissut uuden singlen Call Me Little Sunshine. Kappaleen kylkeen saatiin myös Matt Mahurinin (Metallica, U2, Tracey Chapman) ohjaama mahtipontinen musiikkivideo. Uuden kappaleen julkaisun yhteydessä yhtye tiedotti uudesta albumista nimeltä Impera, joka julkaistaan 11. maaliskuuta 2022. Yhtyeen keulahahmo ja laulaja Tobias Forge ilmoitti jo aikaisemmin antamassaan haastattelussa 30. lokakuuta 2021, että tulevan albumin konsepti perustuu “imperiumien nousuun ja tuhoon”.

Yhtyeen viimeisin levy Prequelle, joka julkaistiin kesällä 2018, nousi muun muassa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa levylistojen kärkipaikalle ja Yhdysvalloissa Billboard 200 -listalla kolmanneksi. Ghostia ennen vain neljä ruotsalaisartistia on noussut Billboardin kymmenen kärkeen: Abba, Ace of Base, Avicii ja Europe.

Vuoden 2020 lopulla yhtye vahvisti suuntaavansa studioon aloittaakseen viidennen albumin työstämisen, ja alustava julkaisupäivä oli vuoden 2021 lopulla. Forge kuitenkin sanoi: ”Emme julkaise albumia ennen kuin tiedämme, että olemme todella menossa kiertueelle. Albumin julkaisu tulee samaan aikaan kiertueen alkamisen kanssa.”

Ghost aloittaa myöhemmin tässä kuussa Volbeatin ja Twin Templen kanssa yhteisen maailmankiertueensa Yhdysvalloista, ennen kuin saapuu huhtikuussa Isoon-Britanniaan ja Eurooppaan Uncle Acid & the Deadbeatsin korvatessa Volbeatin ainakin tällä hetkellä. Ghost nähtiin edellisen kerran Suomessa 2019, kun bändi nousi lavalle Helsingissä Hartwall-areenalla.