OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kahdeksan fashion hackia talvipukeutumiseen

Talvipukeutuminen ja muoti eivät aina kulje käsi kädessä. Pakkaskeleillä tyylikkyys jää monesti lämpöisyyden ja käytännöllisyyden jalkoihin. Silti tyylikäs pukeutuminen ei ole mahdotonta talvellakaan. Verie listasi kahdeksan fashion hackia, jotka auttavat tuunaamaan talvisesta asusta tyylikkään.

1. Kerrosta

Kerrospukeutuminen on suomalaisille tuttua. Se auttaa pysymään lämpimänä kovillakin pakkasilla, mutta sitä voi hyödyntää myös tyylikikkana. Sen sijaan, että vetäiset yllesi sen kaikkein valtavimman toppatakin, kokeile kerrostaa useita ohuempia vaatekertoja. Esimerkiksi tikkiliivi ja tyylikäs päällystakki lämmittävän toppatakin lailla, mutta yhdistelmä näyttää hienostuneemmalta.

2. Poista sähköisyys

Sähköiset neuleet ovat varmasti jokaiselle tuttu päänvaiva. Talven kylmissä ja kuivissa olosuhteissa erityisesti villan kaltaisilla materiaaleilla on taipumus sähköistyä. Erittäin helppo niksi villapaitojen (tai kurittomien hiusten) kesyttämiseksi on hieroa niitä kuivausrumpupyyhkeellä.

3. Viikkaa neuleet

Ripustaminen on helppo tapa pitää vaatteet siistissä järjestyksessä, mutta neuleet eivät siitä tykkää. Painovoima saattaa ajan myötä muuttaa venyttää neuleen ja muuttaa sen muotoa. Välttyäksesi huonosti istuvilta neuleilta, viikkaa ne siististi vaatekaapin hyllylle.

4. Suosi aluskerrastoja

Kuten sanottu, kerrospukeutuminen on talvella kaiken A ja O. Ohut aluskerrasto lämmittää farkkujen ja villapaidan alla, vaikuttamatta ulkoasuusi. Toisaalta istuva aluspaita tai paksut sukkahousut voivat myös täydentää asua. Kokeile värikkäitä talvisukkiksia mekon kanssa, tai ohutta poolopaitaa neuletakin parina.

5. Pakasta sukkikset

Kylmät vaatteet eivät ehkä kuulosta houkuttelevilta talvella, mutta uusi sukkispari kannattaa heittää pakastimeen ennen käyttöä. Jäädytys vahvistaa sukkahousujen kuituja ja ehkäisee silmäpakojen syntymistä. Ei hätää, sukkahousujen annetaan sulaa huoneenlämmössä ennen pukemista.

6. Hyödynnä huivin monipuolisuus

Mikäpä olisi ihanampi talviasuste kuin muhkea huivi. Hyvä huivi on monipuolinen ja auttaa viimeistelemään minkä tahansa lookin. Suuri huivi on itsessän kuin yksi vaatekerros ja sen voi kietoa ylleen eri tavoin tilaisuudesta riippuen. Muotietoinen pukeutuja saattaa jättää huivin roikkumaan avoinna mekon päälle ja kietaista ympärille kapean vyön.

7. Kietaise kahdesti

Vyöllliset takit ovat tämän talven ehdoton hitti, mutta vöillä on ikävä taipumus joutua kateisiin. Kun vyötä ei ole sidottu, saattaa se pudota huomaamatta kadulle tai unohtua narikkaan. Jotta vyö ei pääsisi luisumaan pois paikoiltaan, kannattaa se kiepauttaa saman lenkin ympäri kahdesti.

8. Valitse näyttävät sukat

Paitsi että pitkät sukat pitävät sinut lämpimänä, ne voivat olla myös fashion statement. Valitse söpöt sukat, jotka pilkistävät ulos nilkkureiden tai saappaiden suulta. Sukkien avulla on myös helppo lisätä väriä muuten tylsän synkeään talviasuun.

Lähde: Verie