OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Kirkko Helsingissä

Kirkon walk-in-terapia auttaa nuoria ilman ajanvarausta

Kirkko Helsingissä alkaa tarjota 16–29-vuotiaille walk-in-terapiaa nuorten mielen hyvinvoinnin tueksi. Nuori pääsee ammattilaisen juttusille ilman ajanvarausta ja lähetettä. Käynnille voi tulla myös yhdessä oman kumppanin kanssa. Palvelu on avoinna maanantai-iltapäivisin Itäkeskuksen Matteuksenkirkolla 24. tammikuuta alkaen.

Nuori päättää itse keskustelunaiheet ja on aktiivinen toimija.

– Keskustelut voivat liittyä esimerkiksi yksinäisyyteen, ahdistukseen, perhetilanteeseen, päihteiden käyttöön ja hengellisyyteen. Samoin sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymykset mietityttävät monia, kuvailee erityisnuorisotyönohjaaja, psykoterapeutti Henna-Mari Kettusaari Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyön keskus Snellusta.

Walk-in-terapia voi olla yksi mahdollisuus ulkopuolisuuden ehkäisyyn eli siihen, että kukaan ei jää yksin. Nyt aloitettava palvelu on yksi vastaus nuorten korona-aikana kasvaneeseen hätään. Helposti saavutettava walk-in-terapia on maksutonta ja perustuu ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmään.

– Siinä painottuvat omien vahvuuksien tunnistaminen ja ratkaisujen rakentaminen menneisyyden pohtimisen sijaan. Nuoren kanssa keskustelevat tehtävään koulutetut kirkon ammattilaiset, jotka keskittyvät keskustelunaiheen rajaamiseen ja nuoren voimavarojen löytämiseen, Kettusaari kertoo.

Apua saa nimettömänä, ja se on pääosin kertaluontoista. Halutessaan voi toki tulla juttelemaan uudelleen. Kokemuksesta tiedetään, että kertakin voi auttaa eteenpäin.

Kirkon walk-in-terapia käynnistyi viime vuonna Tampereen Vanhalla kirkolla ja laajenee nyt Helsinkiin ja seuraavaksi Keravalle. Helsingissä palvelua on saatavissa ennakolta ilmoitettuina aikoina myös ruotsiksi ja englanniksi.

Walk-in-terapia 16–29-vuotiaille maanantaisin klo 12–16 alkaen 24.1.2022 Matteuksenkirkolla, Turunlinnantie 3, Itäkeskus.

Lähde: Kirkko Helsingissä