OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomalainen rokkibändi The Rasmus julkisti Euroviisukappaleensa

The Rasmus on paljastanut Euroviisukappaleensa “Jezebel”. Kappale on suomalaisyhtyeen ensimmäinen kappale lähes neljään vuoteen.

Vuonna 2003 julkaistusta hittisinglestään “In The Shadows” tunnettu yhtye esittää Suomen osuuden Suomen vuosittain järjestettävään Euroviisukilpailuun, Uuden Musiikin Kilpailuun.

“Jezebel”, raskas, groovea sisältävä kappale, joka on moderni irtiotto yhtyeen hard-rock-juurista – kilpailee palkitusta paikasta.

Kirjoittaminen hitintekijän voimin

Laulaja Lauri Ylonen ja hänen kanssalaulajansa tekivät kappaleen kirjoittamisessa ja äänittämisessä yhteistyötä legendaarisen tuottajan ja lauluntekijän Desmond Childin – jonka ansioluetteloon kuuluvat muun muassa Bon Jovi, Aerosmith ja Alice Cooper – kanssa.

Huolimatta siitä, että bändiä pidettiin rock-skenessä 1990-luvun lopulla yhden hitin bändinä Nelikko on kiertänyt ja levyttänyt siitä lähtien.

Todellisuudessa Child oli mukana äänittämässä seitsemättä studioalbumiaan “Black Roses” vuosina 2007-2008.

“Oli mahtavaa työskennellä jälleen Desmondin kanssa”, sanoo 42-vuotias Ylonen, joka pitää edelleen päällään kuuluisaa höyhenistä tehtyä hiuskoristettaan.

“Hän todella osaa koota hittibiisin. Jezebel kertoo tytöstä, joka ottaa mitä haluaa pyytämättä. Vapaa henki.”

Child on samaa mieltä kappaleesta ja kutsuu sitä “kunnianosoitukseksi tämän päivän vahvoille naisille, jotka omistavat kehonsa, jotka ovat vastuussa aistillisuudestaan, seksuaalisuudestaan ja jotka ovat päättäneet olla tasa-arvoisia”.

“Lauri soitti minulle ja kysyi, vaaditaanko minua luomaan maailman eeppisin ja ikimuistettavin kappale koskaan. Haluatko sinä tehdä sen? minä?”” tuottaja kertoo.

“Sanoin: ‘Joo, mutta olen Folegandrosissa (Kreikassa)’, ja hän sanoi: ‘Tulen heti sinne'”.

UMK-voittaja ja Suomen seuraava euroviisukilpailija valitaan UMK22-tapahtumassa Turun Logomossa 26. helmikuuta 2022. Suomi on vedonvälittäjien kertoimissa Euroviisujen voittajaksi sijalla 9. Voit käydä NetBet Sport lyömässä urheiluvedonlyöntiä ja muuta.

Konsertti on helsinkiläisyhtyeen debyyttiesiintyminen ilman peruskitaristi Pauli Rantasalmea. He ilmoittivat hiljattain korvattiin Emilia “Emppu” Suhonen.

Voittajasta päättävät tv-katsojat ja kansainvälisen UMK-raadin jäsenet.

Varsinainen tapahtuma on määrä järjestää 14. toukokuuta.

“Euroviisut” 2022 on suunniteltu järjestettäväksi Torinossa Italian Maneskin voitettua edellisen kerran, mikä herätti toivon aaltoja ympäri maailmaa tuleville kilpailijoille, sillä he menestyvät edelleen maailmalla voittamalla palkintoja, mallisopimuksia ja korkean profiilin kiertuepaikkoja.

Sillä välin fanit voivat nauttia The Rasmuksen tämän syksyn maailmankiertueesta, joka alkaa Saksan Hampurista 10. lokakuuta.

Koko kiertue päättyy Pietariin, Venäjälle 12. joulukuuta.