OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

The Beatlesin legendaarinen kattokonsertti katsottavissa suoratoistopalveluissa – ensimmäistä kertaa masteroituna

The Beatlesin legendaarinen vuoden 1969 ”kattokeikka” on saapunut katsottavaksi kokonaisuudessaan eri suoratoistopalveluihin tänään (28. tammikuuta). Yhtye soitti ennaltailmoittamattoman keikkansa Apple Corpsin päämajan päällä Savile Row-kadulla Lontoossa, ollen samalla “Fab Fourin” viimeinen julkinen esiintyminen yhdessä heidän uransa aikana.

Lehdistötiedotteen mukaan Giles Martin ja Sam Okel ovat ensimmäistä kertaa uudelleen miksanneet ja masteroineet The Beatlesin kattoesityksen luodakseen täydellisyyttä hipovan äänentoiston stereona ja Dolby Atmosina.

Katso traileri alta:

Peter Jacksonin tuore dokumenttielokuva The Beatles: Get Back sisältää materiaalia konsertista, ja nyt koko esiintyminen tuodaan myös elokuvateattereihin IMAX-näytöksinä alkaen tänä sunnuntaina (30. tammikuuta).

Get Back -dokumentin katsoneet todennäköisesti tietävät, mitä The Rooftop Concert nimellä kulkeva konsertti oikeastaan pitää sisällään, mikä tarkoittaa, että sisältöä ei todellakaan ole paljon. Lehdistötiedotteen mukaan tarkalleen 40 minuutin mittainen nauhoitus sisältää yhteensä kolme vetoa kappaleesta Get Back, kaksin kerroin Don’t Let Me Down, I’ve Got A Feeling, One After 909 ja Dig A Pony kappaleiden soittoja sekä lyhyen jammailun, joka sisältää God Save The Queen-kappaleen nauhan vaihdon yhteydessä.

Sunnuntaina tulee kuluneeksi 53 vuotta kyseisestä ikonisesta esityksestä ja sen kunniaksi tulevien ensinäytösten jälkeen Peter Jackson osallistuu erityiseen Q&A-istuntoon vastaillen fanien kysymyksiin, joka lähetetään samanaikaisesti kaikkiin osallistuviin IMAX-elokuvateattereihin.

“Olen innoissani siitä, että The Beatles: Get Backin kattokonsertti koetaan IMAX-laatuisena, sillä valtavalla näytöllä”, Jackson sanoi lausunnossaan. “Se on The Beatlesin viimeinen konsertti, ja tämä on täydellinen tapa nähdä ja kuulla se.”

The Beatles: Get Back – The Rooftop Concert saa maailmanlaajuisen teatterijulkaisun 11.-13. helmikuuta. Get Back julkaistaan ​​myös Blu-ray- ja DVD-muodossa Yhdysvalloissa 8. helmikuuta.