OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Viisi unisex-trendiä kevättalven pukeutumiseen

Vanhanaikaiset käsitykset sukupuolen roolista pukeutumisessa joutavat jo romukoppaan. Kuten huippusuunnittelijoiden näytökset osoittavat, uudet trendit eivät ole enää yksinomaa naisille tai miehille suunnattuja, vaan muotimaailmassa suositaan nyt klassisia, kaikille sopivia muotoja ja unisex-vaatetusta. Vogue listasi alkavaan kevääseen viisi tyylivinkkiä, joita jokainen voi hyödyntää sukupuoleen katsomatta.

On ok yhdistellä vaatteita eri vuodenajoilta

Monella meistä vuodenajat sanelevat vaatekaapin sisällön, mutta tosiasiassa eri kausien vaatteet sopivat loistavasti yhteen. Kesämekkoa voi käyttää pitkälle syksyyn, kun se kerrostetaan paksun villapaidan alle ja ronskit talvisaappaat saavat keväällä uuden ilmeen, kun ne yhdistetään kevyempiin materiaaleihin ja raikkaisiin asusteisiin. Älä siis sulloa talvivaatteita varastoon heti kevään ensimmäisten auringonsäteiden pilkistäessä horisontista.

Saa loistaa

Kukapa ei kaipaisi päiviinsä hieman juhlan tuntua? Paras tapa lisätä pukeutumiseen ripaus glamouria on kimalluksen avulla. Juhlava paljettipaita muuntuu arkikäyttöön sopivaksi, kun se yhdistetään hillittyjen, maskuliinisten perusvaatteiden kanssa. Kokeile hohtavaa poolopaitaa valkoisen kauluspaidan tai neutraalin neuleen alla. Laskoshousut ja chelsea-nilkkurit tuovat asuun unisex-fiilistä.

Huppari on monitoimisankari

Hupparit eivät kuulu vain salille. Pandemia-aikana loungewear on noussut muodin huipulle ja tyyli-ikonit Kim Kardashiania myöden viihtyvät mukavissa college-asuissa. Moni muotimerkki valmistaa nyt reilusti mitoitettuja unisex-huppareita, joita voi huoletta lainata myös kumppanin vaatekaapista. Jokainen tyylittelee hupparin tavallaan, vääriä valintoja ei ole. Kevättalven vaihtelevassa säässä hupparin voi sujauttaa esimerkiksi ylisuuren villakangastakin tai siistin bleiserin alle.

Älä aliarvioi hyvän huivin voimaa

Huivi on klassinen ja sukupuoleton asuste, joka kruunaa asun kuin asun. Piristä arkipukeutumista suurella ja värikkäällä huivilla, joka tekee kokonaisuudesta heti näyttävämmän.

Kuro paksuimmatkin neuleet vyötäröltä

Miesten pukeutumisessa neuleet ovat perinteisesti paksuja ja ylisuuria, kun taas naisten pukeutumisessa on suosittu istuvampia malleja. Tällä kaudella vallitsee kuitenkin yksi trendi sukupuolen katsomatta; muhkeimmankin villapaidan alta kurotaan vyötärö esiin tyylikkäällä vyöllä.

Lähde: Vogue