OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tänään on vuoden suosituin työnhakupäivä – näistä syistä moni etsii uusia mahdollisuuksia juuri alkuvuodesta

Töitä etsitään eniten alkuviikosta ja alkuvuodesta, selviää Duunitorin datasta. Vuonna 2021 huippupäivä oli maanantai 1. helmikuuta. Silloin yli 25 000 sivuston vierailijaa haki avointa työpaikkaa. Myös vuonna 2020 suosituin työnhakupäivä oli vastaavaan aikaan: tiistaina 4. helmikuuta. Duunitori ennustaakin, että vuoden 2022 suosituin työnhakupäivä saattaa olla helmikuun ensimmäinen tiistai eli 1. helmikuuta.

Työn hakeminen tarkoittaa, että kävijä on klikannut Hae työpaikkaa -linkkiä, joka löytyy jokaisesta Duunitorilla julkaistusta työpaikkailmoituksesta. Kaikkiaan klikkauksia kertyi vuoden 2021 aikana 3,6 miljoonaa, mikä oli 21 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Alkuvuosi ja kevät ovat suosittua työnhakuaikaa, kesällä avoimet työpaikat taas kiinnostavat vähiten. Kesälomien jälkeen näkyy yleensä toinen piikki työnhaussa, joskaan ei yhtä iso kuin alkuvuodesta.

Duunitorin rekrytointiasiantuntija Lotta Viljamaa tietää, miksi työnhaku kiinnostaa suomalaisia juuri alkuvuodesta.

– Työnhaun ja rekrytoinnin kiirepiikit tapahtuvat tyypillisesti kesä- ja joululomakauden jälkeen. Moni työpaikan vaihtoa jo pidempään harkinnut saa lomalla etäisyyttä arkeen ja ehtii pohtia uratoiveitaan, ja toisaalta lomalta paluun jälkeen on luonteva hetki ryhtyä työnhakuun uudella energialla.

Myös kesätyöpaikat vaikuttavat asiaan.

– Työnhakupiikkiä vilkastuttaa myös lähestyvä kesä, sillä valtaosa kesätyöntekijöiden hauista ajoittuu alkuvuoteen, hän lisää.

Lähde: Duunitori Oy