OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Vältä aloittelijan korumokat ja nosta asusteosaamisesi uudelle tasolle

Monella meistä on oma suosikkikoru, jota emme halua koskaan riisua. Se voi olla kihlasormus, nimikaulakoru tai lahjaksi saatu ranneketju. Valitettavasti se saa monen meistä arkailemaan muiden korujen käyttöä. Korujen yhdistäminen ei toki ole rakettitiedettä, mutta Instagramin häikäisevästi pinotut sormukset ja näyttävät kaulakorurykelmät tuntuvat silti mahdottomilta saavutuksilta. Verie listasi seitsemän aloittelijan korumokaa, joita välttämällä asustat itsesi kuin somen parhaimmisto.

1. Käytät vain paksuja koruja

Paksut korut ovat upeita, ne ovat näyttäviä, ne voivat kruunata asun. Niitä yhdistellessä on kuitenkin syytä muistaa tasapaino. Liian monen statement-korun yhdistäminen tekee lopputuloksesta sekavan ja raskaan. Esimerkiksi paksu kaulakoru pääsee paremmin oikeuksiinsa, kun yhdistät sen ohuemman, samasta materiaalista valmistetun ketjun kanssa.

2. Et sekoita materiaaleja

Yleensä ajatellaan, että yhteen sopiakseen kaikkien korujen tulisi olla joko kultaa tai hopeaa. Nykyään materiaaleja saa kuitenkin sekoittaa vapaasti. Mielenkiintoisin yhdistelmä syntyy, kun sekoitat rohkeasti erilaisia materiaaleja ja värejä. Kokeile esimerkiksi yhdistää klassinen helmikaulakoru värikkäiden korukivien kanssa.

3. Kerrostat vain kaksi kerrallaan

Korujen kerrostamisessa enemmän on enemmän. Lado siis kaulaasi juuri niin monta korua kuin haluat ja leikittele eripituisilla ja eri materiaaleista valmistetuilla kaulakoruilla.

4. Vältät choker-koruja

Jos kuulut tiettyyn ikäryhmään, saatat edelleen nähdä painajaisia ysärin choker-kaulakorubuumista. Nostalgiakoru on kuitenkin palannut muotiin ja tällä kertaa sitä voivat käyttää muutkin kuin teinit. Choker voi olla nykyään yllättävän hienostunut koruvalinta, kunhan valitset materiaalin. Valinnanvaraa riittää. Etsi markkinoilta omaan tyyliisi sopiva choker, oli se sitten paksu ketju tai kauniilla riipuksella koristeltu samettipanta.

5. Tyydyt yhteen

Kuten sanottu, meillä kaikilla on omat suosikkikorumme. Ja kun joku koru toimii, miksi lopettaa yhteen? Rohkeat fashionistat käyttävät kahta tai kolmea identtistä korua samalla kertaa. Esimerkiksi helmikaulakoru saa freesin ilmeen, kun pinoat niitä heti kerralla useamman kaulaan.

6. Et pinoa sormuksia

Olet varmasti huomannut, kuinka paljon Instagram-mallit rakastavat sormuksia. Usein samaankin sormeen on saatettu pinota useita sormuksia. Aivan kuten kaulakorujen kohdalla, erilaisten materiaalien yhdisteleminen voi tehdä sormusyhdistelmästä suoranaisen taideteoksen. Kokeile pinota sormeen kolme paksuudeltaan tai tekstuuriltaan erilaista sormusta, tai shoppaa suosiolla stacking rings -settejä, joissa sommittelutyö on tehty puolestasi.

7. Keskityt vain yhteen asiaan

Korut, vaatteet, asusteet, ne kaikki täydentävät toinen toisiaan. Kun puet yllesi koruja, tulisi niiden sopia yhteen paitsi keskenään, myös asusi kanssa. Millainen pääntie paidassasi on? Aiotko pitää hiukset kiinni vai auki? Mieti, millaiset korut pääsevät asun kanssa parhaiten oikeuksiinsa. On turha panostaa näyttäviin korviksiin, jos ne jäävät hiuksien alle piiloon. Täydellinen look on kokonaisuus, jossa kaikki palaset istuvat harmonisesti yhteen.

Lähde: Verie