OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki Auto Sorsa Riihimäki-rallissa. Kuva: Jani Salonen

Teemu Asunmaa mukana Latvian Rally Sarmassa

Teemu Asunmaa on mukana tulevana lauantaina ajettavassa Viron ja Latvian rallin mestaruussarjan osakilpailussa Rally Sarmassa. Kilpailu sisältää yhteensä 88,44 erikoiskoekilometriä.

Teemu Asunmaa, 34, kartanlukijansa Ville Mannisenäen, 26, kanssa, osallistuvat tulevana lauantaina 12. helmikuuta Latvian Gulbenessa ajettavaan Rally Sarmaan. Rally Sarma ajetaan osana Viron sekä Latvian rallin mestaruussarjoja.

Baltian tiet ovat Asunmaalle tuttuja. Ensimmäisen rallinsa Latviassa Asunmaa ajoi jo vuonna 2012, tuolloin BMW:llä. Nyt alla on totuttuun tapaan Skoda Fabia Rally2 Evo. Vaikkei Asunmaa olekaan ennen kilpaillut Rally Sarmassa, on alavutelaisella käsitys erikoiskokeiden luonteesta aiemmilta vuosilta.

-Käytiin vuonna 2019 katsomassa kilpailu ja ajettiin pätkät läpi ennen rallia. Tiet olivat asiallisessa kunnossa ja hyvin vaihtelevat, oli isompaa tietä ja pienempää, teknistä osuutta. Erikoiskokeet eivät ehdottomasti ole helpoimmasta päästä. Vähän samanlaiset profiililtaan kuin Riihimäellä viime viikonloppuna.

Rally Sarma osuu sopivaan rakoon SM-sarjan osakilpailuiden välissä. Latvian ollessa sopivan välimatkan päässä, on kisamatka ulkomaille helppo valinta vaihtoehdoksi testaamiselle.

-Ikään kuin vaihdetaan Kuopion testejä kilpakilometreihin, ja onhan se aina hyvä olla muuallakin päin maailmaa esillä. Latvia on sen verran lähellä, että meidän on helppo matkustaa sinne. Matkustamista helpottaa myös se, että Rally2 Kit-auton kehittämisestä vastaava yhteistyökumppanimme Proracing vastaa huollostamme.

Asunmaa ei osallistu Viron tai Latvian mestaruussarjoihin, vaan kyseessä on yksittäinen kilpailu. Tavoitteena ovat ehjät kilometrit Latvian haastavilla teillä.

-Ajetaan ensisijaisesti ehjä kilpailu sekä pidetään hauskaa ja mietitään voittotaistelua sen jälkeen. Periaatteessa meidän on täysin realistista ajaa voitosta, vaikka mukana onkin yksi entinen WRC-auto. Aura-auton rooli voi vaikeuttaa tekemistä hieman, mutta katsotaan miten ralli lähtee käyntiin.

Rally Sarma ajetaan Latvian Gulbenen alueella 12.2. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 9:22 ja viimeinen kello 14:01. Asunmaa lähtee reitille numerolla 1.

09:22EK1 – Kamalda 111,83 km
10:07EK2 – Avonti 114,45 km
10:43EK3 – Grantini-1 117,94 km
12:40EK4 – Kamalda 211,83 km
13:25EK5 – Avonti 214,45 km
14:01EK6 – Grantini-1 217,94 km