OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Laita deittisovelluksen profiili kuntoon ystävänpäiväksi

Ystävänpäivä lähestyy ja moni sinkku swaippaa ahkerasti potentiaalisia treffikumppaneita. Deittisovelluksissa kilpailu on kovaa ja päätökset tehdään yleensä sekunneissa. Nettideittailussa menestymisessä onkin tärkeää, että profiili herättää heti mielenkiinnon. Lähestyvän rakastavaisten päivän kunniaksi parisuhdeasiantuntija Ella Stearn on päättänyt jakaa BBC:lle oman näkemyksensä siitä, millainen on hyvä profiili.

Varo ryhmäkuvia

Ryhmäkuvat ovat hyvä lisä profiiliin, sillä Ellan mukaan ne osoittavat, että olet “sosiaalinen ja vietät mielelläsi aikaa ystävien ja perheen kanssa”. Ryhmäkuvissa on kuitenkin haittapuolensa.

– Jos julkaiset ryhmäkuvan, varmista, ettei se ole ensimmäisten kuvien joukossa, Ella varoittaa.

Tämä johtuu siitä, että ryhmäkuvista voi olla yllättävän vaikeaa tunnistaa kasvoja, erityisesti jos kyseessä on uusi tuttavuus. Koska sovellusten käyttäjät käyvät kuvia läpi nopeaan tahtiin, saattaa sekava kuva maksaa sinulta matcheja.

– Voit blurrata muiden kasvot, tai olen myös nähnyt ihmisten tekevän muista kuvan henkilöistä mustavalkoisia. Se voi olla yksi ratkaisu, Ella neuvoo.

Kerro kuvin

Joten millaisia kuvia profiilissa sitten kannattaa käyttää? Oikeiden kuvien valinta on aina miinakenttä. Esimerkiksi peiliselfiet aiheuttavat monella puistatuksia. Ellan mukaan kuvia ei kuitenkaan pidä valita sen perusteella, minkä olettaa vetoavan muihin.

– Loppujen lopuksi ihmiset haluavat vain nähdä, miltä sinä näytät. Jos et osaa ottaa vakavaa valokuvaa, hulluttele vapaasti. Jos haluat ottaa jonkun kuvan itsestäsi, senkun otat. Tärkeintä on, että olet itsevarma ja olet onnellinen sellaisena kuin olet, Ella sanoo.

Hän neuvoo myös valitsemaan kuvia, jotka kertovat sinusta jotain.

– Jos pidät matkustamisesta, älä tyydy kirjoittamaan profiiliisi “Pidän matkustamisesta”. Kaikki sanovat niin. Anna sen sijaan matkakuviesi kertoa se, hän sanoo.

Suhtaudu profiiliin kuin CV:hen

Entä mitä itsestä sitten pitäisi kertoa? Eri sovellukset toimivat eri tavalla, mutta useimmista löytyy osio, jossa saat kirjoittaa joitain itsestäsi. Ellan mukaan tärkeintä on, ettei ruutua jätetä tyhjäksi. Älä haaskaa mahdollisuuttasi.

– Pahinta on myös teksti: “Kysy mitä tahansa.” Silloin ajattelen: “En halua kysyä sinulta mitään, jos sinulla ei ole minulle mitään kerrottavaa!”, Ella lisää.

Yritä myös välttää ylikuluneita lauseita, jotka näkyvät joka toisessa profiilissa. Tekstin tulisi kuvastaa persoonaasi sen sijaan, että se näyttää jonkun toisen profiilista kopsatulta. Ellan mukaan “lyhyt, napakka ja omaperäinen” teksti toimii parhaiten.

“Käytkö täällä usein?”

Keskustelun avaaminen on melkein aina hieman kiusallista. Hyvä uutinen on, että jos sovelluksessa pääsee keskusteluyhteyteen, ollaan yleensä jo pisteessä, että tiedät toisen olevan sinusta kiinnostunut. Sinun ei siis tarvitse turvautua käytkö täällä usein -kliseisiin.

Mitään yhtä oikeaa avauslausahdusta ei ole. Tärkeintä on, että viesti tuntuu aina henkilökohtaiselta. Ellan mukaan myös tylsää ja lyhyttä heippaa tulisi välttää.

– Hyödynnä hänen profiiliaan ja poimi sieltä jotain heidän kirjoituksiinsa tai kuviinsa liittyvää. Kirjoita viesti, joka on hauska, vitsaileva, ehkä jopa imarteleva, hän neuvoo.

Muuta asennettasi

Lockdown on ollut deittailun(kin) kannalta vaikeaa aikaa. Uusien ihmisten tapaaminen on rajoittunut pääsääntöisesti nettiin. Etenkin, jos olet tottunut tutustumaan ihmisiin kasvotusten, saattaa loputon chattailu alkaa jo tympäisemään, mutta se ei ole tekosyy käyttäytyä huonosti. Huono asenne karkottaa potentiaaliset seuralaiset nopeasti. Jos olet kyllästynyt viestittelyyn, soita puheluita ja järjestä virtuaalisia treffi-iltoja, Ella sanoo.

– Sinun on muutettava asennettasi. Pidä hauskaa ja kuvittele kuinka mahtavaa onkaan, kun pääset vihdoin tapaamaan nämä tyypit tosielämässä.

Lähde: BBC