OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Remu Aaltonen levytti uusiksi Katajanokan vankilassa tekemänsä kappaleen – duettoparina tangokuningatar Maria Tyyster

Tam­mi­kuus­sa kun­ni­oi­tet­ta­vat 74 vuot­ta täyt­tä­neen suo­ma­lai­sen rockin ­le­gen­da Remu Aal­to­sen ja vuo­den 2014 tan­go­ku­nin­gat­ta­ren Ma­ria Tyys­te­rin le­vyt­tä­mä kant­ri­hen­ki­nen du­et­to­bal­la­di “Ke­nen yh­den vaan” on nyt kuunneltavissa.

Marraskuussa Tyyster julkaisi albumillaan oman versionsa Remun Kenen yhden vaan –kappaleesta ja lähetti levynsä Remulle, muttei osannut odottaa tältä palautetta. Remu innostui Tyysterin levyttämästä versiosta niin paljon, että halusi tehdä tämän kanssa yhdessä duettoversion kappaleesta. Äänitys piti tehdä heti seuraavalla viikolla, sillä Remu oli lähdössä ulkomaille.

”Sain joulukuussa puhelun, johon en ensin edes vastannut, koska vieras numero. Kuuntelin viestin vastaajasta ja sydän tais jättää pari lyöntiä välistä!” Maria taustoittaa puolentoista kuukauden takaista yllätystään.

Soittaja oli itse Hurriganes-legenda Remu Aaltonen, joka jätti Marian puhelinvastaajaan viestin: ”Remu täällä moi, soita kun ehdit”.

”Soitin, Remu kertoi haluavansa tehdä yhteistyötä ja niin siitä viikon päästä oltiinkin jo studiolla ja puikoissa Hannu Sormunen.”

Kuuntele kantrihenkinen duetto alta:

Tyysteri on melkoinen Hurriganes-fani ja on nimennyt tyttärensäkin yhtyeen Pretty Mona -kappaleen mukaan ja nuorena hän esitti Ruhtinaat-bändinsä kanssa paljon Hurriganes-covereita.

Remu Aaltonen kirjoitti Kenen yhden vaan -laulun alunperin Katajanokan vankilan sellissä 1980-luvulla. Kappale levytettiin myöhemmin levytettiin Vilkuilevat silmät-maxi-ep:lle (1985), ollen samalla Remun ensimmäinen suomenkielinen kappale.

”Olin silloin kahdeksan kuukautta lusimassa sellissä täysin yksin, hyräilin päässäni melodioita ja kirjoittelin biisien sanoja. Nuppi oli kovilla, mutta se kasvatti luonnetta”, Remu muistelee tiedotteessa. ”Pyysin vartijoilta kynää, mutta en saanut. Sanoivat, että ’tää ei oo mikään yliopisto’. En halunnut hyvän tarinan menevän hukkaan, joten kirjoitin sanat poltetuilla tulitikuilla paperille.”

Kuuntele alkuperäinen alta: