OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomen parhaat kesäkohteet – klassikot sekä salatut helmet

Jo muutaman vuoden ajan suomalaiset ovat innostuneet entistä enemmän kotimaan matkailusta, tietysti koko maailmaa muuttaneen pandemian takia. Ensi kesänä jo varmasti pääsee hyvin ja turvallisesti matkustamaan myös Suomen rajojen ulkopuolelle, mutta on todennäköistä, että moni suomalainen päätyy kuitenkin jäämään oman maan rajojen sisäpuolelle. Sillä onhan Suomessa vaikka kuinka paljon hienoja paikkoja koluttavaksi, eikä niitä aivan muutamalla reissulla ehdi läpi käydä. Kokosimmekin yhteen muutamia todella hienoja klassikko luonto-sekä ulkoilukohteita kotimaasta sekä hieman harvinaisempia löytöjä, näistä löydät varmasti hyvät vinkit ja tärpit ensi loman suunnitteluun.

Pieni karhunkierros

Kuusamosta löytyvä Suomen suosituin vaellusreitti, Karhunkierros, on saavuttanut itselleen jo legendaarisen statuksen, mutta ei pidä unohtaa sen pienempää versiota, nimittäin Pientä karhunkierrosta. 12-kilometrinen Pieni Karhunkierrossa, sijaitsee myös Oulangan kansallispuiston alueella ja sen reitti tarjoaa huikeita näkymiä alusta loppuun saakka. Pienen Karhunkierroksen maagisuus piileekin juuri sen tarjoamissa maisemissa. Voit nimittäin nähdä tämän 12 kilometrin matkalla koskia, riippusiltoja sekä mahtavia kalliomaisemia. Muutama tärkeä etappi matkalla on Kitkajoki, Myllykoski sekä Aallokkokoski.

Nuuksio

Vain ja ainoastaan 25 kilometrin päästä Helsingistä löytyy Nuuksion kansallispuisto. Nuuksiosta löytyy niin luonnonrauhaa kuin myös erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Vaellus, kalliokiipeily, pyöräily ja ratsastaminen ovat kaikki mahdollista Nuuksion kansallispuistossa. Nuuksiossa ei internetiä kuitenkaan pakoon pääse ja sieltäkin on vaellustauon aikana mahdollista pelata vaikka nettipelejä. Voitkin napata täältä parhaat pelivinkit ja pelata ilman rekisteröitymistä.

Nuuksiossa on rutkasti erilaisia retkeilyreittejä, jotka soveltuvat niin aloittelijalle kuin kokeneellekin vaeltajalle. Tarjolla on aina kahden kilometrin mittaisia helppokulkuisia rengasreittejä kuin kymmenien kilometrien mittaisia yhden suunnan vaelluksia.

Repoveden kansallispuisto

Kouvolassa sijaitsevan Repoveden jylhät maisemat kutsuvat kävijänsä aina vain uudestaan ja uudestaan poikkeamaan vierailulle. Tämän kansallispuiston maisemat ja reitit tarjoavat haastetta koko kropalle. Patikointi, kiipeily ja melonta tarjoavat tekemistä aktiiviselle harrastajalle, mutta myös leppoisa vaeltaja löytää Repovedeltä elämyksiä. Vaeltajille löytyy eri pituisia kierroksia viiden kilometrin mittaisesta Ketunlenkistä 26-kilometriseen Kaakkurin kierrokseen.

Saariston rengasreitti

Saariston Rengastie on mitä erinomaisin kohde matkailijoille, jotka haluavat tutustua Turun saaristoon autolla tai pyöräillen. Noin 250 kilometriä pitkällä reitillä edetään saarelta toiselle siltoja pitkin tai lossien ja lauttojen kyydissä. Tämä reitti on erittäin suosittu kuljettavaksi läpi juuri pyöräillen. Näin pääsee nauttimaan mukavista maisemista koko matkan ja leppoisasti oman pyörän kyydistä. Reitin varrelta löytyy nähtävyyksiä, ulkoilumahdollisuuksia sekä majoitusta ja ravintolapalveluita.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Lapissa sijaitseva Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto – ja kävijämäärältään kaikkein suosituin. Eikä mikään ihme, sillä kansallispuiston alueelta löytyy upeaa metsä-, tunturi- ja suoluontoa.Komeiden tunturimaisemien ja taigametsien keskeltä löytyy monipuolisesti erilaisia reittejä eri tasoisille vaeltajille, retkeilijöille ja pyöräilijöille. Tunnetuin kansallispuiston reiteistä on Hetta–Pallas-vaellusreitti, joka on 55 kilometriä pitkä.