OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Women’s World Car of The Year -tuomaristo valitsi Vuoden Auto 2022 -kategoriavoittajat

Women’s World Car of the Year (WWCOTY) -tuomaristo on julkaissut kuusi kategoriavoittajaa. Voittaja-autot edustavat parhaimmistoa omassa segmentissään. Valintaperusteina arvioitiin turvallisuutta, ajo-ominaisuuksia, teknologiaa, muotoilua, taloudellisuutta ja ympäristövaikutuksia sekä vastinetta rahalle.

Ensimmäisellä kierroksella arvioitiin 65 eri ehdokasta, jotka on lanseerattu 1.1.-31.12.2021 välisenä aikana. Koronapandemian aiheuttamista haasteista huolimatta tuomaristo teki kovaa työtä saadakseen ajettua kaikki ehdokkaat ja arvioidakseen ne. Kaupunkiajoon tarkoitettujen autojen kategorian voitti Peugeot 308 ja urheiluautokategorian Audi e-tron GT quattro. Parhaaksi perhemaasturiksi valittiin Kia Sportage. Myös Ford Mustang Mach-E, BMW iX ja Jeep Wrangler 4xe palkittiin. Nyt valituista kuudesta voittajasta äänestetään vielä ”Supreme Winner” eli kaikkein paras auto. WWCOTY-tittelin voittaja ilmoitetaan kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

Tämä on jo kahdestoista vuosi, kun WWCOTY on valinnut maailman parhaita autoja. Tuomaristossa on tätä nykyä 56 autotoimittajaa 40 maasta. WWCOTY on ainutlaatuinen automaailman palkinto, sillä sen tuomaristossa on vain naisia. Suomea edustaa jyväskyläläinen freelance-toimittaja Mervi Varonen.

Lähde: Audi Finland, Women’s World Car of the Year