OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Eikö kaksoispuhdistuskaan enää riitä – somessa kohistaan nyt kolmoispuhdistuksesta

Puhdistus on yksi ihonhoidon kulmakivistä. Kauneuden maailmassa uusia villityksiä kuitenkin syntyy jatkuvasti ja perusteetkin voidaan tehdä monella eri tavalla. Moni lienee jo kuullut kaksoispuhdistuksesta; jokunen vuosi sitten länteen rantautuneessa menetelmässä käytetään kahta eri puhdistustuotetta, jotta ihosta tulisi varmasti putipuhdas. Mutta sekään ei tunnu enää riittävän, sillä nyt TikTokin käyttäjät ovat innostuneet puhdistamaan ihonsa peräti kolmeen kertaan. Stylist pyysi ihonhoidon asiantuntijaa selittämään, mistä kolmoispuhdistuksessa on kyse ja onko se todella tarpeen.

Kolmoispuhdistus tarkoittaa nimensä mukaisesti kolmivaiheista ihon puhdistusrutiinia. Siinä käytetään yleensä kolmea eri tuotetta, mutta tärkeintä on, että iho tulee puhdistettua kolmeen kertaan. Henkilöstä riippuen ensimmäinen askel voi olla esimerkiksi puhdistusliina tai öljypohjainen tuote, joka poistaa enimmät meikit kasvoilta. Tämän jälkeen puhdistus toistetaan oman maun mukaisella putsarilla, oli se sitten vaahto, geeli, maito tai balmi. Kolmas ja viimeinen askel voi olla vaikkapa misellivesi.

Onko kolminkertainen puhdistus todella tarpeen?

– Hyvä puhdistus poistaa meikit ja päivän aikana kertyneen lian. Suosittelen useimmille ihotyypeille kaksoispuhdistusta iltaisin, sillä yksi puhdistuskerta on vain raapaisee pintaa, kertoo Cosmedics – ihoklinikan johtava lääkäri Ross Perry sivustolla.

On selvää, että ihon huolellinen puhdistaminen on tärkeää, mutta vaatiiko se välttämättä kolme askelta, kun monelle kaksikin tuntuu työläältä? Oikea vastaus on, että se riippuu henkilöstä.

– Jos sinulla on suhteellisen normaali iho ja käytät päivittäin paljon tuotteita, kuten aurinkosuojaa ja meikkiä, ei kolmannesta puhdistuskerrasta ole haittaakaan, kunhan valitset hellävaraiset puhdistustuotteet ja käytät niitä säästeliäästi, tohtori Perry toteaa.

Ekstrahuolellisesta puhdistuksesta voi olla hyötyä myös, jos iho altistuu päivittäin suurelle määrälle ilmansaasteita.

– Erityisesti ikääntyvä iho voi hyötyä kolmoispuhdistuksesta, sillä tutkimustieto on osoittanut, että ilmansaasteet ja ympäristömyrkyt voivat nopeuttaa ikääntymisprosessia, tohtori Perry muistuttaa.

Kaikille kolminkertaisesta puhdistuksesta ei kuitenkaan ole hyötyä, päin vastoin.

– Heille, joilla on herkän ihon ongelmia, kuten ekseemaa, psoriaasia tai aknea, voi kolmoispuhdistuksesta olla enemmän haittaa kuin hyötyä, tohtori Perry huomauttaa.

Liiallinen puhdistustuotteilla läträäminen voi ärsyttää herkkää ihoa, sekä aiheuttaa kuivuutta ja punoitusta. Lisäksi liika kuuraaminen saattaa pahentaa olemassa olevia ongelmia.

– Akneen taipuvaisella iholla tämä voi itse asiassa kiihdyttää talin tuotantoa, mikä puolestaan ​​pahentaa aknea, tohtori Perry varoittaa.

Hänen mukaansa sillä, montako kertaa iho puhdistetaan on lopulta vähemmän merkitystä kuin sillä, millaisia tuotteita iholla käytetään. Esimerkiksi sulfaatteja sisältävät putsarit pesevät pois ihon oman suojavaipan, mikä vain ärsyttää ihoa.

– Valitsitpa kaksois- tai kolmoispuhdistuksen, tärkeintä on löytää sinulle ja ihotyypillesi sopivat tuotteet.

Lähde: Stylist