OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kauneudenhoidon perusteet miehille

Hollywoodin julkkikset ovat sukupuoleen katsomatta kauniita ja virheettömiä. Toki gentiikalla on osuutta asiaan, mutta täydellisyyden takaa löytyy muutakin. Tähdillä on käytössään kauneudenhoidon parhaat ammattilaiset ja tuotteet. Säteilevä, terveenä hehkuva iho ei synny itsestään, vaan se on hyvän ihonhoitoon ja kyllä, yleensä myös meikin ansiota. Varsinkin miesten keskuudessa asiasta puhutaan enintään kuiskaillen, mutta nyt Vogue on päättänyt julkaista miehille ikioman oppaan kauneudenhoidon perusteisiin.

Puhdista, kosteuta ja suojaa

Ihonhoito on aina kauneusrutiinin tärkein osa, koska se luo ihanteellisen pohjan kaikelle muulle. Terve iho ei tarvitse raskasta meikkiä ja myös parranajokin sujuu paremmin, kun iho on tasainen.

Hyvä ihonhoito lähtee liikkeelle tietenkin oikeanlaisista tuotteista.

– Jos sinulla on aknea tai sisäänkasvaneita karvoja, käytä näihin ongelmiin tarkoitettua puhdistustuotetta, neuvoo kosmetiikkakemisti Ron Robinson lehdessä.

Kasvot tulisi yleensä pestä kahdesti päivässä. Etenkin nyt, kun maskit ovat osa monen arkea, ei huolellisesta puhdistuksesta pidä tinkiä.

– Puhdistus aamuin illoin poistaa hien, talin ja lian, Robinson sanoo.

Ihonhoitotuotteet ovat periaatteessa sukupuolineutraaleja, mutta meikkitaiteilija Peter Philips muistuttaa, että ihon tarpeissa voi olla eroja. Miehet voivat esimerkiksi kuoria kasvojen ihoa useammin, kaksi tai kolme kertaa viikossa.

– Miehillä on paksumpi iho, joten he sietävät kuorintaa paremmin kuin naiset, Robinson selittää.

Pesua seuraa yleensä kosteusvoide. Miesten, jotka haaveilevat kirkkaasta, nuorekkaasta ihosta, kannattaa harkita myös C-vitamiinin lisäämistä ihonhoitorutiiniin. Sitä löytyy monista kosteusvoiteista, mutta erillinen seerumi on tehokkain vaihtoehto. Se levitetään iholle ennen kosteusvoidetta.

– C-vitamiini parantaa ihon rakennetta, tasoittaa ihon sävyä, kiinteyttää sekä vähentää ryppyjä ja se auttaa jopa saavuttamaan tasaisemman parranajon, Robinson listaa hyödyt.

Ihon suojaaminen auringolta on tärkeä askel ihonhoidossa sukupuoleen katsomatta. Iho tulisi suojata joka päivä laajakirjoisella UVA/UVB-suojalla.

– Myös talvisin, Robinson huomauttaa.

Valinnainen askel ihonhoidossa ovat ihon tarpeisiin vastaavat kasvonaamiot, joiden avulla tehoaineet tunkeutuvat syvemmälle ihoon ja saavat parhaimmillaan aikaan välittömiä tuloksia. Ne sopivat hyvin iltaan, kun kasvot on puhdistettu.

– Kun alat hoitaa ihoasi; puhdistaa, kosteuttaa, kuori ja käyttää naamioita, se helpottaa elämääsi etenkin, jos harkitset meikkiä, Philips lupaa.

Huolehdi kasvojen karvoituksesta

Partakarvoituksella on oma roolinsa miesten kauneudenhoitorutiinia. Partaa ja viiksiä voi hyödyntää kosmeettisena elementtinä vahvistamaan tai häivyttämään haluttuja piirteitä. Siksi onkin erityisen tärkeää huolehtia parran kunnosta säännöllisellä pesulla, ahkeralla trimmauksella ja pehmentävillä tuotteilla. Valitse parrasta riippuen joko öljy, balmi tai hoitoaine.

– Lyhyempi parta hyötyy muotoilua helpottavasta balmista, kun taas pidempi ja paksumpi parta pysyy hyvässä kunnossa partaöljyn avulla, ohjeistaa parturi Barry White.

Mikäli haluat ajaa parran pois, kannattaa se tehdä oikein. Yksi miesten yleisimmistä päänvaivoista on parranajoon liittyvä ihoärsytys ja sisäänkasvaneet karvat. Kosmetologi Sean Garrette suosittelee kuorimaan ihoa rittävän usein.

– BHA- ja AHA-hapot kuorivat pois kuolleen ihosolukon, joka aiheuttaa sisäänkasvaneita karvoja, hän sanoo.

Hän huomauttaa myös, että parranajoon tarkoitetuissa vaahdoissa voi olla ihoa kuivattavia ainesosia. Niiden vastapainoksi ihonhoitoon täytyy lisätä kosteuttavia tuotteita.

– Valitse seerumi, joka sisältää hyaluronihappoa ja niasiiniamidia. Ne elvyttävät ihon ja auttavat korjaamaan sen suojakerroksen.

Jos sisäänkasvaneet karvat tulehtuvat, rikki on tehoaine, joka auttaa tappamaan bakteerit ja hillitsemään tulehdusta.

Korosta meikillä – jos haluat

Ennen kuin aloitat meikkaamisen kysy itseltäsi, mitä haluat sillä saavuttaa.

– Haluatko ihmisten huomaavan, että käytät meikkiä, vai pitääkö sen olla niin huomaamaton, että ihmiset luulevat sinun heränneen tämännäköisenä, Philips kysyy.

Valitse näihin toiveisiin sopivat tuotteet ja etene rauhallisesti.

– Ensin opettelet ryömimään, sitten kävelemään ja lopuksi juoksemaan, Philips lisää.

Yleensä meikillä halutaan tasoittaa ihoa, sekä korostaa tai häivyttää tiettyjä kasvonpiirteitä. Ihon luonnollisen peittävyyden saavuttamiseksi Philips suosittelee kevyttä meikkivoidetta, joka levittyy iholle helposti ja huomaamattomasti. Levityksen voi tehdä sormin tai käyttää apuna sivellintä tai Beautyblender-sientä. Suurin haaste on oikean sävyn löytäminen.

– Etenkin, jos sinulla on partakarvoitusta, on tärkeää valita omaa ihoasi vastaava sävy, koska luonnollinen iho pilkistää karvoituksen seasta, Philips huomauttaa.

Kun pohja on kunnossa, voit halutessasi varjostaa ja korostaa tiettyjä alueita. Sipaus aurinkopuuteria poskipäiden alle tuo kasvoille ryhtiä ja lämpöä. Raikas highlighter otsan korkeimmissa kohdissa saa kasvot hehkumaan.

Kulmakarvat tarjoavat kauniin kehyksen ja auttavat tasapainottamaan kasvoja. Ylöspäin harjatut kulmat tekevät ilmeestä huolitellun ja nuorekkaan. Tarvittaessa kulmien muotoa ta väriä voi korjata kynällä tai sävytetyllä geelillä. Ripset Philips kehottaa taivuttamaan. Ripisen tyveen voi levittää ripsiväriä, jos sille on tarvetta.

Philips muistuttaa, ettei myöskään huulia kannata unohtaa. Väritön huulirasva kosteuttaa huulet ja antaa luonnollista kiiltoa. Kuori huulet tarvittaessa ensin.

Lähde: Vogue