OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jääspeedwayn SM-finaali tänään – kultamitalin voi napata kuka tahansa

Jääspeedwayn SM-finaali ajetaan lauantaina, 26. helmikuuta Varkaudessa luottavaisin mielin. Kisan järjestäjätahon Varkaus Racing Team ry:n Appe Mustonen on raportoinut jo muutaman päivän ajan stadionin valmisteluista ja lämpimistä, epävakaista säistä riippumatta sekä järjestäjätaho, että ajajat lähtevät kisaan luottavaisin mielin.

Ajajia kisaan oli enemmän kuin mitä speedway-tulostaulukko mahdollistaa, joten ennen itse kisaerien alkua näemme karsinnan, jossa neljä kuljettajaa lähtevät hakemaan kaksi viimeistä, avointa paikkaa. Kuljettajina ovat Markku Weckman (HyMK), Henri Ahlbom (FMS), Jukka-Pekka Seppä (VaMP) ja
Mika Helin (FMS).

Seitsenkertainen suomenmestari Mats Järf lähtee jännityksellä kisaan. Hän ajaa tämän vuoden ensimmäisen kisan juuri finaalissa ja toteaa, että on helpompi olla altavastaajana, kuin ennakkosuosikki. – Aina tulee tuplatarkistettua jutut, toteaa Mats puhelinhaastattelusa. Ennakkoroolista riippumatta jokaiseen kisaan lähdetään kuitenkin aina hakemaan tulosta. – Aina kun lähtee ajamaan, pitää pyrkiä hyvän sijoitukseen ja voittoon, jatkaa Mats.

Speedway on tunnettu laji juuri siitä, että kilpailussa voi tapahtua yllättäviäkin asioita ja yllättäviä sijoituksia. Jääspeedway on vieläkin mielenkiintoisempi. Jää itsessään on vaikea pinta ja muuttuvat sääolosuhteet voivat tehdä omia temppujaan. Aina eivät pyörätkään toimi odotetulla tavalla. Kisakumppaneista Mats ei itse kuitenkaan nosta ketään erityistä, mutta Mats nostetaan kyllä kovana haastajana. Mikko Jetsonen kertoo, että Mats on ehdottomasti yksi niistä kärkikuljettajista, jotka ovat kovia vastustajia huomenna. Mikko naurahtaa, kun kerromme hänelle, että Mats ajaa vuoden ensimmäisen kisansa huomenna. – Minulla on jopa kaksi kisaa alla!

Mikko lähtee kuitenkin kisaan hyvällä mielellä. Hän toteaa hymyilevästi: “Harrastamisen idea on, että pitää olla mukavaa!”. Kilpailutilanteet ovat raskaita monille ja kuljettajat kokevat niitä aina eri tavoin. Mikolle tärkeää kisahumusta riippuen on pitää hauskaa. Hän lähtee hakemaan ehjää suoritusta ja “jonkinlainen mitali on täysin otettavissa, jopa kulta”. Mikko ei kuitenkaan koe, että hänellä olisi mitään tulospainetta. – Toivottavasti on kaikilla kivvaa, toteaa Mikko selkeästi hymyillen. Mikko ei kuitenkaan sen kummemmin halua spekuloida ja mitalit, jopa kultamitali, voi olla kenen tahansa otettavissa.

Katso suora lähetys kisasta lauantaina, 26. helmikuuta kello 12.00 alkaen PilviTV:n kautta! Katseluoikeuden hinta on 2.90 €.