OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

4 askelta terveisiin hiuksiin

Talven pakkaset ja viima koettelevat aina hiuksia ja tänä vuonna maailmantapahtumien epävakauden luoma stressi on todennäköisesti vain pahentanut tilannetta. Viimeistään kevään koittaessa on syytä varmistaa, että oma hoitorutiini on kunnossa, jotta hiukset saavat toipua talven koettelemuksista. Verie listasi neljä asiaa, joihin on syytä kiinnittää huomiota, jos unelmoit terveistä ja hyvinvoivista hiuksista.

1. Pese terveyttä vaalien

Hiuksia ei tarvitse pestä joka päivä. Peseminen kuivattaa hiuksia, joten turhaan niitä ei kannata pestä. Yleensä kerran tai kaksi viikossa riittää pitämään hiukset puhtaana (jos harrastat raskasta liikuntaa, saattavat hiukset tarvita lyhyempää pesuväliä). Välipäivinä tyvessä voi käyttäää tarvittaessa kuivashampoota.

Kun alat pestä hiuksia harvemmin, saattaa ensin tuntua siltä, että hiukset rasvoittuvat nopeammin. Tämä johtuu siitä, että hiuspohja on oppinut tuottamaan ylimääräistä talia tasapainottaakseen liiallisen pesemisen aiheuttamaa kuivuutta. Älä kuitenkaan huolestu, hiukset tottuvat nopeasti uuteen pesuväliin.

2. Huuhtele kylmällä vedellä

Kun huuhtelet hoitoaineen pois, käytä viileää vettä. Se sulkee hiussuomut ja auttaa lukitsemaan kosteuden hiuksiin. Viileä suihku paitsi herättelee mielen, se saa myös hiukset kiiltämään.

Mitään draamaattista jääsuihkua ei tarvitse kestää, jo suhteellisen pieni lämpötilan alentaminen riittää.

3. Rajoita lämpökäsittelyjä

Oletko tottunut föönaamaan, suoristamaan, tai kihartamaan hiuksiasi päivittäin? Tiedät varmasti, että lämpökäsittelyt rasittavat hiuksia. On ymmärrettävää, että haluat muotoilla hiuksia, mutta jos tukka alkaa tuntua kuivalta ja hauraalta, on aika pitää taukoa. Anna hiusten kuivua ilman lämpötyökaluja aina kun mahdollista.

Kun käytät hiustenkuivainta, valitse alhaisin mahdollinen asetus ja föönää hiukset vasta, kun ne ovat jo melkein kuivat. Näin suojaat hiuksia vaurioilta pitkällä aikavälillä.

4. Harjaa oikein

Hiuksia ei pitäisi harjata silloin, kun ne ovat märät, koska tällöin ne katkeilevat helpommin. Jos haluat välttämättä selvittää takut ennen kuin hiukset ovar kuivuneet, harjaa hiukset niiden ollessa puoliksi kuivat. Muista selvittää hiukset alhaalta ylöspäin. Jos lähdet kiskomaan takkuista tukkaa tyvestä, voi hiuksia katkeilla ja irrota. Aloita latvoista ja etene varovaisesti kohti tyveä.

Myös harjan laadulla on väliä. Valitse hellävarainen ja hiustyypillesi sopiva harja. Esimerkiksi villisian harjas selvittää hiukset hellävaraisesti. Muista puhdistaa harja kahden viikon välein, jotta et kuljeta sen mukana hiuksiin pölyä ja tuotejäämiä.

Lähde: Verie