OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Paulig

Myös Valio ja Paulig vetäytyvät Venäjältä

Valio lopetti viime viikolla kaiken viennin Suomesta Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Samalla raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien tuonti Venäjältä Suomeen lopetettiin. Nyt Valio on ilmoittanut luopuvansa liiketoiminnasta Venäjällä.

– Tuomitsemme jyrkästi Venäjän hyökkäyksen itsenäiseen Ukrainaan. Valiolla ei ole eettisiä toimintaedellytyksiä jatkaa Venäjällä ja lopetamme siksi toimintamme Venäjällä, sanoo toimitusjohtaja Annikka Hurme Valion tiedotteessa. 

Valiolla on yksi sulatejuustotehdas Moskovan lähellä, sopimusvalmistuskumppaneita sekä myyntikonttorit Pietarissa ja Moskovassa. Liiketoimintojen alasajo alkaa välittömästi.

Myös Paulig vetäytyy

Myös Paulig ilmoittaa vetäytyvänsä Venäjän liiketoiminnasta. Prosessi alkaa välittömästi ja tarkkaa aikataulua arvioidaan.

Venäjä ja ympäröivät maat (Business Area East) on yksi Pauligin liiketoimintayksiköistä ja sen osuus Pauligin liikevaihdosta on noin 5 %. Pauligilla on kahvipaahtimo Tverissä, Venäjällä, noin 170 kilometriä Moskovasta pohjoiseen.

Lähteeet: Valio, Paulig