OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Agria

Yhä useammalla lemmikillä on vakuutus

Tutkimuksen mukaan yhä useampi lemmikki on vakuutettu. Agria Eläinvakuutus teetätti tammikuussa 2021 yhdessä Xtreme Business Insight AB:n kanssa kyselytutkimuksen lemmikkien vakuutusasteesta Suomessa. Kyselyyn vastasi yli 900 suomalaista lemmikinomistajaa, joista 50% oli koiranomistajia ja 50% kissanomistajia.

Lemmikkien vakuutusaste nousussa

Lemmikkien vakuutusaste on noussut Suomessa viime vuosina: helmikuussa 2019 koirien vakuutusaste oli 43% ja kissojen 8%. Tammikuussa 2021 koirien vakuutusaste oli 48% ja kissojen 12%.

– Me Agrialla seuraamme koirien ja kissojen vakuutusastetta, eli kuinka suurella osalla Suomen koirista ja kissoista on vakuutus. Kun Agria Eläinvakuutus tuli Suomen markkinoille kesällä 2016, arviomme vakuutusasteesta tuolloin oli koirien osalta 23% ja kissojen osalta vain muutama prosentti, kertoo Agria Eläinvakuutuksen maajohtaja Anna Linder.

Kaikille lemmikeillä vakuutusta ei ole. Kyselyssä selvitettiin syitä sille, miksi lemmikille ei ole otettu vakuutusta. Yleisin syy oli, että vakuutus koetaan liian kalliina tai kannattamattomana. Vastaajista 42% oli jättänyt lemmikkivakuutuksen ottamatta kalliin hinnan takia ja 28% koki, ettei vakuutus kannata.

– Moni perustelee lemmikin vakuuttamattomuutta sillä, että säästää mieluummin vakuutusmaksujen suuruisen summan tilille. On kuitenkin hyvä huomioida, että vakuutuksen avulla käytettävissä oleva summa lemmikin hoitokuluja varten on vakuutuksen vuosimaksua suurempi, Linder muistuttaa.

Yksi yleinen syy lemmikkivakuutuksen puuttumiseen on myös tietämättömyys; ei tiedetä mikä tai millainen vakuutus kannattaisi ottaa tai ylipäätään, että oman lemmikin voisi vakuuttaa.

– Saamme paljon kyselyitä maatiaiskissojen, monirotuisten koirien sekä iäkkäämpien lemmikkien vakuuttamisesta, eli erityisesti niihin liittyy paljon epätietoisuutta ja väärinkäsityksiä, ettei niille voisi ottaa vakuutusta, Linder kertoo.

Lähde: Agria Eläinvakuutus