OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

6 pukeutumissääntöä, joista kannattaa ottaa vaari

Tyyli on asia, joka kehittyy läpi elämän. Pandemia-ajan etätyöpukeutuminen näyttää todennäköisesti hyvin erilaiselta, kuin teinivuosien räväkät muotikokeilut. Vaikka muoti muuttuu ja omaa pukeutumista on hyväkin välillä päivittää, on joitakin perusasioita, jotka eivät koskaan muutu. Ajattoman ja käytännöllisen pukeutumisen säännöt pätevät vallitsevista trendeistä riippumatta. Verie listasi kuusi kohtaa, jotka pukeutumisessa kannattaa aina muistaa, oli henkilökohtainen tyylisi millainen tahansa.

1. Suosi kapselivaatekaappia

Olet varmasti kuullut puhuttavan kapselivaatekaapista. Sen kannattajat rakentavat kaappinsa sisällön laadukkaiden ja monikäyttöisten perusvaatteiden varaan. Se, montako vaatetta kapselivaatekaappiin kuuluu, riippuu pukeutujasta. Vaikka et olisi valmis sinnittelemään minimalistisella vaatevalikoimalla, kannattaa kapselivaatekaapin perusperiaatteesta ottaa vaari; kun kaapistasi löytyy hyviä perusvaatteita, jotka sopivat toistensa kanssa yhteen, se helpottaa pukeutumista arjessa ja juhlassa.

On tärkeää valita kaapin perustaksi vaatteita, joissa viihdyt, koska tulet käyttämään niitä paljon. Suosi ajatonta räätälöintiä ja valitse värejä, joissa tunnet olosi kotoisaksi. Mieti, millaiset vaatteet imartelevat vartaloasi. Sen sijaan, että hamstraisit jatkuvasti kertakäyttöisiä rääsyjä, panosta muutamiin laadukkaisiin vaatekappaleisiin, jotka kestävät käytössä pitkään.

2. Lainaa miehiltä

Miesten pukeutumisesta lainaaminen on ikivanha konsti. Monet maailman tyylikkäimmistä naisista kautta aikain ovat lainanneet elementtejä miesten muodista. Kookkaat bleiserit ja ylisuuret kauluspaidat saavat naisellisen ilmeen, kun stailaat ne itsellesi sopivalla tavalla.

Kaupan miestenosastolta tai oman kumppanin kaapista saattaa siis löytyä todellisia helmiä. Mikä parasta, koska miehet ostavat vaatteita yleensä vähän harvemmin, he sijoittavat usein laadukkaampiin vaatekappaleisiin.

3. Tunne vartalosi

Yllättävän moni pukeutuu miettimättä sen kummemmin omaa vartaloaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että trendivaatteet eivät näytä samalta jokaisen päällä. Pukeutumisessa pitäisikn aina miettiä, mikä saa juuri sinut tuntemaan olosi itsevarmaksi. Kun tiedät, mitä haluat pukeutumisella viestiä, myös oma tyyli löytyy helpommin.

Mieti esimerkiksi, mitä osia vartalossasi haluaisit tuoda esiin (ja kenties mitä haluaisit piilottaa). Oman vartalon tunteminen tekee shoppailusta helpompaa, sillä osaat etsiä sinun tarpeitasi parhaiten palvelevat vaatteet.

4. Lopeta asujen säästeleminen

Moni meistä säilöö kaappiinsa kauniita mekkoja, joita ei tule koskaan käyttäneeksi. Elämä on liian lyhyt säästelläksesi parhaita asujasi. Älä turhaan odota sitä yhtä täydellistä tilaisuutta, ennen kuin korkaat upeimmat ostoksesi.

Älä pelkää esitellä upeaa persoonaasi pukeutumisen kautta. Sinulla on lupa sädehtiä aivan jokaisena päivänä.

5. Älä jätä alusvaatteita huomiotta

Harva meistä ottaa muistaa ottaa alusvaatteet huomioon asua valtessaan. Nehän jäävät joka tapauksessa vaatteiden alle piiloon. Alusvaatteet ovat kuitenkin pukeutumisen ensiaskel, jonka tärkeyttä ei pidä aliarvoida.

Valitse alusvaatteet, jotka saavat sinut tuntemaan olosi ryhdikkääksi ja itsevarmaksi. Mieti, millaiset alusvaatteet palvelevat asuasi. Ihonväriset rintaliiit ovat näkymättömät valkoisen paidan alla ja saumattomat alusvaatteet sulautuvat huomaamattomasti tiukasti istuvien vaatteiden pariksi.

6. Opi muotoilemaan vaatteesi

Kuten me kaikki varmasti tiedämme, vaatteiden istuvuus on kaiken A ja O. Bleiserit voi räätälöidä täydellisiksi ompelijan luona ja liian pitkät lahkeet kannattaa aina lyhennyttää. Mutta myös se, miten vaatteet puetaan ylle, on aivan oma taiteenlajinsa. Kaikki muodin huiput kiinnittävät huomiota siihen, miten vaatteet saadaan palvelemaan kantajaansa.

Kun tiedät, kuinka kuroa vyötärö esiin ja koska livauttaa paidan helma housujen sisään, osaat loihtia jokaisesta asusta entistä tyylikkäämmän.

Lähde: Verie