OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ensitreffit edessä? Asenteen muutoksella eroon ramppikuumeesta

Kevään tehdessä tuloaan myös pandemia-ajan rajoituksia puretaan kovaa vauhtia ja uusi arki siintää edessämme. Ravintoloiden ja yökerhojen aukeaminen tarkoittaa myös, että netissä alkunsa saaneet suhteet pääsevät etenemään siihen kaikkein tärkeimpään vaiheeseen; kasvotusten tapaamiseen. Ensitrefft ovat uusi ja jännittävä kohtaaminen, jota odotetaan usein ilon ja pelon sekaisin tuntein. Pähkäilemme jo etukäteen, millainen treffikumppani eteemme astelee ja millaisen ensivaikutelman onnistumme itsestämme antamaan. Siksi ensitreffejä voi usein edeltää ramppikuume. Pienet perhoset vatsassa ovat toki ihana asia, mutta paniikkikohtauksen partaalla hermoileminen ei kannata.

– Oma asenteesi on kaikki kaikessa. Oikealla asenteella deittailu voi olla hauskaa ja mahdollisuus tavata elämäsi rakkaus, painottaa suhdeasiantuntija Michelle Afont Pooshin haastattelussa.

Moni lataa ensimmäisiin treffeihin ylettömästi odotuksia ja paineita. Treffit ovat kuitenkin ennen kaikkea tilaisuus tutustua uuteen ihmiseen. Liiallisen jännityksen voikin selättää muuttautumalla omaa suhtautumista treffeihin. Afont muistuttaa, etteä dettailun kuuluisi olla mukavaa puuhaa, eikä jokaikisten treffien tarvitse poikia pitkäaikaista romanttista suhdetta.

– Unohda kaikki ne itse asettamasi paineet ja ole vain oma itsesi. Jos teillä synkkää, hienoa! Jos ei, olet ehkä silti tavannut uuden ystävän. Kaikki treffit eivät johda tosirakkauteen. Se on sitä deittailua.

Suunnitelma tarjoaa turvaa

Vaikka deittailu ei olisi lempiharrastuksesi, on se lähes välttämätön paha kaikille, jotka haluavat löytää sen oikean.

– Ellet satu olemaan niin onnekas, että tapaat elämäsi rakkauden ruokakaupan käytävällä, treffit kuuluvat rakkauden etsintään, Afont toteaa.

Kokemuksesta selviää helpommalla, kun uskaltaa lähteä treffeille avoimin mielin ja ilman paineita. Joskus kohdalle sattuu huonojakin treffejä, se kuuluu pelin henkeen. Riskit voi kuitenkin minimoida treffien suunnitteluvaiheessa.

– Mieti etukäteen puheenaiheita, jotta keskustelu ei tyrehdy, Afont vinkkaa.

Rento tapaamispaikka, jossa on paljon ihmisiä, tarjoaa turvalliset puitteet uuden ihmisen tapaamiselle. Kahvi tai drinkki on parempi vaihtoehto ensitreffeille, kuin illallinen, jolta on vaikea paeta kesken kaiken.

– Pidä homma yksinkertaisena. Vältä sitoutumista pitkään illalliseen siltä varalta, että juttu on fiasko. Ensimmäisille treffeille kannattaa tehdä lyhytkestoinen suunnitelma, jota voi sitten venyttää, jos asiat menevät hyvin, Afont neuvoo.

Lähde: Poosh