OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / schiaparelli

7 kauneustrendiä Pariisin muotiviikoilta

Pariisin muotiviikot ovat yksi odotetuimmista tapahtumista muodin saralla. Maailma seuraa tarkasti, millaisia trendejä huippusuunnittelijat ovat tulevalle kaudelle suunnitelleet. Vaatteiden ohella näytösvieraat kiinnittävät huomiota mallien meikki- ja hiustyyleihin; myös ne näyttävät suuntaa sille, mitä Instagramissa ja kaduilla tullaan seuraavaksi näkemään. Vogue listasi seitsemän kiinnostavinta kauneustrendiä muotiviikoilta.

Tyylikkäs ja kiiltävä polkka

Keväällä moni kaipaa tyyliinsä pävitystä ja vasta leikattu polkka onkin jokavuotinen suosikki. Se näkyi myös catwalkeilla. Chanelin kampaaja James Pecis leikkasi malleilleen skarpin, leukamittaisen polkan, joka sopi kuin nakutettu 60-luvun Englannista inspiraatiota ammentavaan näytökseen. Pecis myöntää, että ihmiset usein arkailevat terävästi leikattuja linjoja, mutta Vogue vakuuttaa, että se on kauden varmin tapa varastaa huomio.

Kirkkaat värit

Kirkkaat värit olivat in Pariisin muotiviikoilla. “Vapauden, yksilöllisyyden, uteliaisuuden ja pinkin synnystä” inspiroitunut meikkitaiteilija Pat McGrath loihti Valentinon malleille villin, fuksianpunaisen silmämeikin, joka istui sävy sävyyn heidän vaatteisiinsa. Saint Laurentin muuten mustanpuhuvaan kokoelmaan sähäkkyyttä toivat rikkaat violetin ja sinisen sävyiset luomivärit.

Veistokselliset kampaukset

Veistoksellinen kampaukset uhmasivat painovoimaa Pariisin muotiviikoilla. Cyndia Harveyn kampaukset sopisivat yhtä lailla taidenäyttelyyn kuin Schiaparellin muotinäytökseen. Teräviksi piikeiksi muotoilluista hiuksista rakennettu mohawk ei välttämättä sovi sellaisenaan katumuotiin. Astetta käytännöllisempi ote nähtiin Giambattista Vallin äärimmäisissä wet look -kampauksissa.

– He halusivat wet lookin, joten minä annoin heille läpimärkää, Harvey kommentoi Instagramissa.

Näytösten avainsanoma oli, jotka tällä kaudella hiukset eivät hulmua tuulessa, vaan jokainen suortuva on muotoiltu tarkkaan harkiten, tuotteita säästelemättä.

Feikki-lävistykset

Jos et uskalla sitoutua oikeaan lävistykseen, kannattaa suunnata katse Pariisin catwalkeille. Muun muassa Off Whiten ja Balmainin näytöksissä nähtiin koristeellisia huulikoruja, jotka voi riisua päivän päätteeksi pois.

Kulahtanut hiusväri

Upeat fantasiavärit ovat näkyneet hiustrendeissä jo pitkään. Niiden ongelma on, että värit haalistuvat hiuksista nopeasti. Kenties juuri tästä syystä yksi tämän kauden suurimmista trendeistä onkin kulahtaneeen näköinen hiusväri. Muun muassa Miu Miun ja Rokhin malleilla nähtiin haalistuneen pinkkejä ja vihreitä kutreja.

Ripaus hopeaa kasvoille

– Se on ikään kuin hohtava hopeatäplä silmien sisäkulmissa, kuvailee meikkitaiteilija Peter Philips muotiviikoilla nähtyä silmämeikkiä.

Metallista vivahdetta nähtiin niin Diorin, Vaqueran kuin Chanelin näytösmeikeissä.

– Se on helppo tapa kiinnittää huomio silmiin ja se toimii melkein millaisessa tahansa meikissä. Se tuo ilmeeseen eloisuutta, Phillips selittää.

Punaiset huulet

Punaiset huulet eivät mene koskaan muodista, mutta klassikkotyyli sai raikkaan (ja rohkean) päivityksen Pariisin muotiviikoilla. Meikkilegenda Pat McGrath taikoi Miu Miun malleille korallinpunaiset huulet, joissa oli vinyylimäistä kiiltoa. Ne suorastaan vaativat huomiota osakseen. Dries Van Notenin näytöksessä puolestaan nähtin fuksianpunaisia huulia, joille rajaamatta jättäminen antoi rennon, tahallisen epätäydellisen loppusilauksen.

Lähde: Vogue, Instagram