OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

7 retrotrendiä jotka tekevät paluun

Me kaikki varmasti haikailemme välillä menneiden aikojen ja muotitrendien perään. Kenties haluaisimme vielä kerran pukea yllemme nuoruusvuosiemme suosikkiasun, tai jäljitellä oman sukupolvemme suurimpia muoti-ikoneja, tarkoittipa se sitten Marilyn Monroeta, Madonnaa tai Kardashianien ikimuistoisimpia lookkeja.

Hyvä uutinen on, että muoti kiertää sykleissä ja vanhat trendit nousevat pintaan kerta toisensa jälkeen. Myös tämän kevään muodissa elvytetään monia sellaisia trendejä, joiden luulimme olevan kuolleita ja kuopattuja. Verie listasi seitsemän takavuosien vaatevillitystä, jotka tekevät nyt paluun.

1. Y2K-denim

Y2K-muoti jakaa mielipiteitä voimakkaasti. Vuosituhannen vaihde oli sinisen denimin loistoaikaa. Nuoret julkkikset poseerasivat usein punaisilla matoilla päästä varpaisiin farkkuun sonnustautuneena. Kyseenalaisen trendin aikakaudella tyylikkyys koki kovan kolauksen, josta moni meistä ei ole toipunut vieläkään. Nyt TikTokin muotivaikuttajat ovat kuitenkin ihastuneet farkkumuotiin uudestaan ja vaikka kuinka taistelisimme sitä vastaan, matalavyötäröiset farkut, farkkuhameet ja matchaavat farkkupuvut palaavat katukuvaan.

2. 90-luvun minihame

Lyhyet hameet ilmestyivät katukuvaan 60-luvulla ja viimeistään ysärillä minihame löytyi joka ikisen nuoren vaatekaapista. Ysärin mini oli entistä lyhyempi ja yleensä ruutukuosilla varustettu, kiitos Alicia Silverstonen Clueless-leffassa esittämän Cherin. Klassikkoleffan muoti on ollut viiime aikoina kovassa nosteessa ja varmaa on, että minihameet yhteensopivine bleisereineen tekevät näyttävän paluun.

3. Glam rock

Glam rockissa kaikki oli suurta; hiukset, asusteet ja asenne. Yhä tänä päivänä nuoret tähtöset Miley Cyrusista Harry Stylesiin ammentavat androgyyniin ja rajoja rikkovaan tyyliinsä inspiraatiota David Bowien kaltaisten uranuurtajien perinnöstä. Huhujen mukaan vuosi 2022 tuo tullessaan glam rock -muodin renessanssin. Katumuodssa glam rock ei välttämättä tarkoita glitteriin hukutettua ihoa tai höyhenpuuhkia, mutta rohkeat värit, nahka ja huomiota hakeva prameilu ovat kaikki in. Yleensäkin perinteisiä sukupuolinormeja kyseenalaistavan pukeutumisen suosio on kasvussa.

4. Paljetit

Paljetit palauttavat mieleen diskon ja Studio 54:n, mutta myös tämän hetken suurimmat muotinimet ovat ihastuneet niiden kimallukseen. Muun muassa Balenciagan ja Michael Korsin kevään muotinäytöksissä paljetit häikäisivät catwalkeilla. Eivätkä paljetit kuulu enää pelkästään juhlaan, vaan paljettimekon tai -topin voi nyt kerrostaa esimerkiksi arkisen neuletakin kanssa.

5. Cut out -vaatteet

60-luvulla muotimaailmassa ihastuttiin erikoisiin cut out -leikkauksiin vaatteissa. Viime aikoina niiden suosio on jälleen kasvanut. Yllättävät, geometriset leikkaukset paljastavat ihoa uudella tavalla. Ne tekevät muuten tavallisesta asusta mielenkiintoisen ja seksikkään. Verien mukaan trendi on yhä voimissaan tänä keväänä ja kesänä.

6. 60-luvun virkatut vaatteet

Virkatut vaatteet ovat niin Woodstockia kuin vain olla ja voi. Tänä keväänä muotimaailma haikailee hippikulttuurin perään, sillä virkatut vaatteet ja asusteet ovat olleet näkyvästi esillä catwalkeilla. Tällä kertaa trendiin on tosin tullut ripaus business casualia, sillä virkatut puetaan nyt kauluspaidan päälle tai bleiserin alle.

7. 50-luvun Cat eye -aurinkolasit

Kun muisteleet mitä tahansa 50-luvun elokuvaa, mieleesi palaavat varmasti kuvat Hollywoodin ikonisista kaunottarista täydellisesti muotoiltuine hiuksineen ja cat eye -aurinkolaseineen. Niin eleganttia! Nyt nämä näyttävät, ilmettä kohottavat pokat tekevät paluun. 2020-luvun versiossa muoto on hienovaraisempi ja se sopii lähes kaiken muotoisille kasvoille. Lasit voivat olla makusi mukaan retrotyyliin ylisuuret tai ysärimuodin mukaisesti kapeammat.

Lähde: Verie