OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Varjo-Orkesteeri / Inverse Records

Varjo-Orkesterilta uusi lyriikkavideo Sydänmusta-kappaleesta – Prima Volta debyyttialbumi julkaistu!

Suomenkielistä progressiivista rockia soittava Varjo-Orkesteri julkaisi uuden lyriikkavideon kappaleesta Sydänmusta. Tämä muun muassa Spotifyn Suomirock tänään -soittolistalle nostettu kappale löytyy 1.4.2022 julkaistulta Prima Volta -debyyttialbumilta.

– Uusi lyriikkavideo avaa bändin äänimaailmaa kevyempään ja herkempään suuntaan, bändi kommentoi singleä ja albumia.

Yhtyeen mukaan Prima Vista on “tummanpuhuvaa ja syvällekäyvää, mutta silti lempeää itsepohdintaa olemisen laadusta, siitä kun sinusta tulee sinä.”

Varjo-Orkesteri on suomenkielinen rockin, metallin ja progen maustama nelikko. Yhtyeen jäsenet ovat tuttuja vähintäänkin kotikontujensa, Etelä-Kymenlaakson musiikkiväelle. Taustaa heiltä löytyy sellaisista bändeistä kuin Omnium Gatherum, Total Devastation, Manitou, Kaihoro ja Return To Void. Varjo-Orkesteri kasaantui tavallaan vahingossa, kun Fog Light -yhtyeen pojat (Jarmo PikkaPasi HakuliSaku Hakuli) suunnittelivat uuden albumin kasaamista jo lähes valmiiden instrumentaalidemojen pohjalta. Sattumalta ajatuksiin hiipi näkymä mahdollisista lauluosuuksista (Markku Pihlaja).

Alkuun oli tarkoitus kirjoittaa tuttuun tapaan sanoituksia englanninkielellä, mutta jonkin tiedostamattoman johdattamana tekstiä alkoikin syntyä härmäksi. Albumin demot olivat valtaosin valmiit, kun niihin alettiin kirjoittaa laulumelodioita ja tekstiä. Samaan aikaa lauluja demoteltaessa äänitettiin jo albumille tulevia raitoja. Äänityssessiot rakentuivat ajan hengen mukaisesti “etänä” niin, että kukin taho äänitteli osuutensa omissa studioissaan. Lopputulos yllätti koko bändin ja yhtye on tyytyväinen suomenkielen valintaan.

Katso Sydänmusta video.

Lähde: Inversee Records