OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tunnistaako tästä suomalaisen lomailijan matkalla? Selvityksen mukaan suomalainen on kiireetön ja kokemuksia kaipaava lomailija, joka pysyttelee mielellään omassa seurueessaan

Vaikka jokainen matkailija on uniikki, nettimatkatoimisto ebookers selvitti hiljattain mikä tekee juuri suomalaisesta matkailijasta erityisen. Tutkimuksesta nousi esiin kolme pääteemaa jotka näkyvät lähes kaikkien suomalaisten lomamatkoissa. Yhdistävät tekijöiksi nousi esiin halu liikkua ja kokea paljon, toive omasta rauhasta sekä halu lomailla ilman suuria etukäteen tehtyjä suunnitelmia.

Tutkimuksen mukaan lomasta halutaan saada mahdollisimman paljon irti ja luoda muistoja, joista on iloa pitkäksi aikaa. Vastaajista yli 70 % toivoi matkaltaan uutuuden tunnetta ja mahdollisuutta tehdä lomasta ja kokemuksista ikimuistoisia. Erityisesti nuoret vastaajat toivoivat, että lomalla ollaan liikkeessä aamusta iltaan. Suomalaisten toiveissa ikään katsomatta lomaan halutaan mahduttaa mahdollisimman paljon kokemuksia ja menevää tahtia, eikä jano uusille kokemuksille sammu helposti.

Vaikka suomalaiset kaipaavatkin matkoiltaan elämyksiä ja uutuuden tunnetta, ohjaa suomalaisten matkailua silti myös rauhallinen piirre. Yli puolet vastaajista kaipaa matkahohteelta vauhtia ja vilskettä, mutta he toivovat myös, että lomakohteessa on mahdollista vetäytyä omaan rauhaan tarpeen tullessa. Noin 40 % vastaajista ilmoitti toivovansa lomaltaan mahdollisuutta olla lähinnä itsekseen ilman suuria väkijoukkoja. Hyvin vilkkaisiin kohteisiin ja ihmisjoukkioihin puolestaan toivoo matkustavansa vain kolme prosenttia suomalaisista.

– Suomalaiset ovat matkustajina ilahduttavan perillä matkailumieltymyksistään ja tarpeistaan, ja matkan suunnitteleminen on helpompaa kun tarpeet ja toiveet ovat selvillä. Tasapaino rentoutumisen ja ikimuistoisen tekemisen välillä on suomalaisen lomailun keskiössä, kommentoi ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen.

Lomalla suomalaiset haluavat unohtaa tarkat suunnitelmat ja aikataulut

Tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat rennosti myös matkalla tapahtuviin muutoksiin suunnitelmissa. Vastaajista noin kolmannes (29 %) kertoi haluavansa suunnitella matkalleen tarkkaa aikataulua, eikä kaiken etukäteen selvittäminen tai päättäminen inspiroinut suomalaisia matkailijoita. Yli puolet (53 %) vastaajista kokeekin, että lomalta kaivataan enemmänkin virran mukana menemisen tunnetta ja vapautta lomailla juuri sillä tavalla joka hetkessä inspiroi. Tämä näkyi jonkin verran myös varauksia tehtäessä, sillä helmikuussa ebookersin avulla suunniteltiin pidemmällä aikavälillä tehtäviä matkoja tyypillisen 60 päivää ennen matkaa tehdyn varauksen sijaan.

– Suomalaisten lomailua yhdistävät piirteet elämyksellisyydestä, kiireettömyydestä ja omasta rauhasta, mutta viime kädessä jokainen matkailija on uniikki omien toiveidensa ja kiinnostuksen kohteidensa suhteen, Neuvonen lisää.

Lähde: ebookers