OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Pääsiäisen kirkkaat värit tuovat positiivista energiaa myös kevään muotiin

Keltaiset narsissit, maalatut pääsiäismunat ja näyttävästi koristellut vitsat. Pääsiäinen on värien juhlaa ja samat kirkkaat värit näkyvät myös kevään muodissa. Pimeän talven jälkeen on aika siirtää mustat vaatteet hetkeksi sivuun ja penkoa kaapista leikkisiä sävyjä ja kuoseja. Ei ole sattumaa, että kauden kuumimmat sävyt huokuvat energiaa. Värien psykologia opettaa, että eri väreihin liittyy erilaista ominaisuuksia ja kirkkaisiin väreihin liittyy paljon samaa symboliikkaa kuin kevääseen; ne viestivät valoisuudesta, elinvoimasta ja uudistumisesta.

Värien taikaan perehtynyt Sarah Potter uskoo vakaasti, että väreillä voi houkutella elämäänsä tietynlaista energiaa. Hänen mukaansa värit ovatkin oiva työkalu manifestoinnissa, etsitpä sitten rakkautta, menestystä tai hyvinvointia.

– Jokaiseen väriin liittyy tietty tunne tai intentio ja väriin pukeutuminen auttaa sinua tuntemaan sen vaikutukset päivässäsi, hän kertoo InStyle-lehdessä.

Hänen mukaansa jo pienet yksityiskohdat pukeutumisessa voivat auttaa sinua lähemmäs tavoitteitasi. Potter valitsee esimerkiksi asusteensa, meikkinsä tai vaikkapa alusvaatteensa sen perusteella, millaista energiaa hän tarvitsee.

– Oikean värin käyttäminen päivittäin edistää tavoitteiden toteutumista pitkällä aikavälillä, hän lupaa.

Lue, millaista energiaa kevään suosikkivärit vetävät puoleensa.

Keltainen

Aurinkoinen keltainen kuuluu kevääseen. Energisoivan värin sanotaan lisäävän elinvoimaa, sekä tuovan elämään onnea ja positiivisuutta, joten mikäpä olisi pirstävämpi värivalinta synkän talven jälkeen. Lisäksi keltainen edustaa älykkyyttä ja luovuutta, joten keltaista kannattaa pukea ylle silloin, kun haluat tehdä muihin vaikutuksen fiksuille ja kekseliäillä ideoillasi.

Kirkas vihreä

Kevät on uuden alku ja sitä symboloi myös puihin ilmestyvä kirkas vihreä. Värien psykologiassa vihreä on uudistumisen ja uudelleensyntymisen väri, johon liittyy paljon elinvoimaista energiaa. Kevätmuodissa rohkea neonvihreä on väreistä paras mielialan kohottaja ja huomionherättäjä.

Pinkki

Pinkki on leikkisä ja intohimoinen väri, joka kuuluu kevääseen vähintäänkin ystävänpäivänä. Jos haaveissasi siintää kepeä romanssi tai hauskanpito, kannattaa pukeutumiseen lisätä pinkkiä. Vaaleanpunainen liittyy myös taiteellisuuteen ja auttaa sinua ajattelemaan laatikon ulkopuolella.

Kirkkaanpunainen

Kirkkaanpunainen liittyy rohkeuteen, intohimoon ja iloon. Vaatetuksessa huomiota herättävä väri viestii ennen kaikkea itsevarmuudesta. Punaista kannattaa pukea päälle tilanteisiin, joissa tarvitset asenteeseesi varmuutta, esimerkiksi treffeille tai urheilukilpailuun.

Liila

Liila edustaa tyyneyttä ja rauhaa, joita tällä hetkellä moni meistä kaipaa elämäänsä. Siksi sitä kannattaa lisätä arkityyliin vaikka pieninäkin ripausina. Tänä keväänä väriä nähdään sekä pukeutumisessa että meikissä, sillä liila luomiväri on tehnyt näyttävän paluun!

Syvänsininen

Tämä kuninkaallinen sinisen sävy symboloi auktoriteettia, varmuutta ja luotettavuutta. Siksi se on erityisen suosittu väri liike-elämässä. Pukeudu siniseen, kun haluat esiintyä vaikutusvaltaisena, mutta rehtinä luottohahmona työpaikalla.

Lähde: InStyle