OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

10 merkkiä, joista tunnistat hyvän kumppanin

Onnellinen, terve parisuhde lienee yksi yleisimmistä haaveista. Toki hyvä suhde vaatii jatkuvaa vaivannäköä, mutta kaikki lähtee liikkeelle kumppanin valinnasta. Etenkin seurustelun alkuvaiheessa on helppo sivuuttaa hälytysmerkit, kun katsomme toista vaaleanpunaisten lasien läpi. Toisaalta myös positiiviset piirteet on tärkeää kartoittaa mahdollisimman objektiivisesti. Poosh listasi kymmenen merkkiä, joista tunnistat hyvän kumppanin.

1. Hän motivoi sinua kasvuun. Hän tukee uravalintojasi ja rohkaisee sinua kulkemaan elämässä eteenpäin.

2. Sinun ei tarvitse teeskennellä olevasi joku muu hänen seurassaan. Hän hyväksyy sinut omana aitona itsenäsi, eikä odota sinun muuttuvan.

3. Hän tukee sinua hyvässä ja pahassa. Hyvät ajat ovat helppoja kaikille, mutta terveessä parisuhteeessa saa olla myös haavoittuvainen. Hyvä kumppani seisoo tukenasi myös elämäsi vaikeimpina hetkinä.

4. Hän arvostaa samoja asioita kuin sinä. Voitte tehdä yhdessä asioita, jotka ovat teille molemmille mieluisia ja tärkeitä.

5. Hän saa sinut hymyilemään silloinkin, kun hän ei ole fyysisesti paikalla. Olette päivän mittaan toistenne ajatuksissa ja pelkkä tekstiviesti häneltä piristää mieltäsi stressin keskellä.

6. Perheesi ja ystäväsi hyväksyvät hänet. Läheisesi haluavat sinulle pelkästään hyvää, joten heidän mielipiteensä kannattaa ottaa huomioon, kun kyse on kumppanin valinnasta.

7. Unelmanne sopivat yhteen. Kun jaatte samanlaiset ​toiveet tulevaisuuden suhteen, yhteistä polkua on paljon helpompi taittaa.

8. Hän ei syyllistä sinua. Kukaan meistä ei ole täydellinen, mutta hyvä kumppani ei saa sinua tuntemaan syyllisyyttä ja häpeää. Päin vastoin, hän auttaa sinua pääsemään yli virheistä ja hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet.

9. Hän osaa kommunikoida. Toimiva kommunikaatio on yksi terveen parisuhteen kulmakivistä. Hyvä kumppani osaa ilmaista omat tarpeensa, mutta myös kuunnella sinua.

10. Hän kunnioittaa rajojasi. Suhteessa on oikeus asettaa myös omia, henkilökohtaisia rajoja ja hyvä kumppani kunnioittaa niitä. Hän on avoin kompromisseille silloin, kun näkemyksenne eivät kohtaa.

Lähde: Poosh