OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Pääsiäisloma tuo helpotusta matkakuumeeseen: Etelä-Euroopan aurinkorannat houkuttavat suomalaisia

Pääsiäisen pyhät tarjoavat suomalaisille pienen irtioton arjesta. Moni suuntaa sukuloimaan, mutta matkakuumeesta kärsiville pitkä viikonloppu on tilaisuus minilomaan. Nettimatkatoimisto ebookersin mukaan suomalaiset etsivät pääsiäisen ympärillä aktiivisesti matkoja etenkin Euroopan kohteisiin.

– Vaikka pääsiäistä vietetään perinteisesti perheen voimin, olemme oppineet, että jokainen suomalainen on ainutlaatuinen ja etenkin nyt pandemian jälkeen halutaan paikata matkavajetta. Pääsiäisen kiinnostus erityisesti kansainvälisiin kohteisiin matkustamista kohtaan on kasvanut, kertoo ebookersin viestinnästä vastaava Rebecca Murphy OHO TV:lle.

Viikonloppureissun suosikit löytyvät läheltä

Pääsiäisenä ei haluta lähteä kovin kauas, vaan suomalaisten suosikkilomakohteet löytyvät Euroopasta ja kotimaasta. Suomen matkakohteissa korostuvat talviset maisemat, sillä suosituimpien matkakohteiden joukossa sekä lentojen että majoituksen osalta löytyvät Kittilä ja Kuusamo.

– Pääsiäisenä kiinnostavat sekä aurinkoiset ja lämpimät kohteet, että toisaalta talviset kohteet, mikä osoittaa, kuinka erilaisia suomalaisten matkailijoiden mieltymykset ovat. Pääsiäisen kelit tarjoavat pohjoisessa hiihtäjille ja laskettelijoille mahdollisuuden viettää pääsiäisen pyhiä hiihtoladuilla ja rinteessä, Murphy sanoo.

Mutta vaikka jotkut suomalaiset haluavat nauttia lumesta vielä pääsiäisenä, yhä useammat suuntaavat katseensa etelämmäs. Murphyn mukaan suomalaisia kiinnostavat pääsiäisenäkin varsin tutut matkakohteet, kuten Pariisi, Barcelona ja Lontoo.

– Suurkaupungeilla on paljon tarjottavaa jokaiselle. Helppojen lentoyhteyksien, laajojen majoitusvaihtoehtojen ja aktiviteettien ansiosta ne palvelevat kaikkia matkailijaryhmiä.

Murphyn mukaan suomalaiset haluavat Euroopan matkoilta ennen kaikkea aurinkoa, hyvää ruokaa ja juomaa, sekä monipuolisia puuhastelumahdollisuuksia.

– Etelän kohteet tarjoavat talven jäljiltä mahdollisuuden rentoutumiseen ja tutuistakin kohteista voi paljastua uusia puolia erilaisten aktiviteettien, kuten kokkauskurssien ja vaellusretkien kautta. Tuoreen kyselymme mukaan suomalaismatkustajien intohimoja ovat hyvä ruoka ja juoma, paikalliset perinteet sekä panimot ja viinitarhat, joissa varmasti vieraillaan myös pääsiäismatkalla, hän paljastaa.

Yksi ylitse muiden

Suomalaisten ehdoton ykkösmatkakohde on tietenkin Espanjan aurinkoinen Malaga. Malaga ja sen lähialueet ovat aina suomalaisten suosiossa, mutta pääsiäisen ympärillä ne houkuttelevat turisteja erilaisilla tapahtumilla. Tänä pääsiäisenä kiinnostus Malagan majoitusta kohtaan kasvoi ebookersissa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna peräti 85 prosenttia, kertoo Murphy.

Aurinkorannat ja nähtävyydet saavat suomalaiset palaamaan Malagan seudulle kerta toisensa jälkeen. Sen tietää jopa Malaga Tourism Board.

– Alue on jo pitkään ollut suomalaisten suosiossa, eikä ihme. Malagan kevät on täynnä tapahtumia, festivaaleja ja aurinkoisia päiviä. Ja kun matkustaa ennen suurimman sesongin alkamista, saa kaupungin rannatkin melkein pelkästään itselleen.

Lähteet: ebookers