OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Mielipiteet jakava trendi teki paluun – löytyykö sinunkin kaapistasi tämä Y2K-vaate?

Monen iho nousi kananlihalle, kun 2000-luvun muoti alkoi hiipiä takaisin valokeilaan. Vuosituhannen vaihteeseen mahtui lukuisia mielipiteet jakavia trendejä UGG-saappaista matalavyötäröisiin lökäpöksyihin. Samaan kategoriaan kuuluu epäilemättä myös poncho. Neulotut hapsuponchot olivat pari vuosikymmentä takaperin tuttu näky aina punaisia mattoja myöden, mutta harva jäi niitä kaipaamaan. Nyt poncho on tekemässä paluu ja asiasta käy kiittäminen Jennifer Lopezia.

Lopez oli vuosituhannen alussa suuri ponchojen ystävä ja hän pukeutui niihin niin juhlatilaisuuksissa, elokuvissa kuin vapaa-ajallaankin. Lomaillessaan alkuvuodesta Espanjassa laulaja bongattiin jälleen pitkästä aikaa villaponchossa, jonka pariksi hän oli valinnut yhtä lailla retrot trumpettilahkeiset farkut. Kuvat levisivät sosiaalisessa mediassa ja kiinnostus ponchoja kohtaan lähti saman tien kasvuun.

Kuva: Instagram / @justjared

Lopez ei suinkaan ole ainoa, joka haikailee menneiden perään. Ponchoja on näkynyt tänä keväänä monen huippusuunnittelijan catwalkeilla. Ne kuuluivat muun muassa Louis Vuittonin että Gabriela Hearstin mallistoihin. Vuoden 2022 poncho on edeltäjäänsä monipuolisempi, sillä materiaaleilla leikitään nyt rohkeasti. Louis Vuitton esitteli hienostuneen paljettiponchon, jota voi käyttää illan riennoissa läpi kesän. Z-sukupolvi on ihastunut myös talviseen toppaponchoon, joka pitää lämpimänä kylmimmilläkin pakkasilla.

InStyle-lehdessä arvellaan, että ponchon nousukausi on luonnollinen jatkumo pandemian aikana villinneelle loungewear-trendille. Etätyöskentely ja karanteenit nostivat mukavuudenhalun muodin tärkeimmäksi kriteeriksi, ja mikäpä olisi mukavampi vaate kuin huoleton poncho, joka on periaatteessa päälle puettava viltti.

Lähde: InStyle