OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Valokuva: Pascal Imbault

Ranskalainen post-metal-yhtye Cancel the Apocalypse julkaisee toisen albuminsa kesäkuussa – Ensimmäinen single nyt julkaistu

Ranskalainen post-metal-yhtye Cancel The Apocalypse julkaisee toisen kokopitkän albuminsa “Terminus Stairway” 10.6.2022. Ensimaistiaiseksi bändi on nyt julkaissut singlen “I should Never Have a Stop”.

Yhtye taustoittaa kappaleen tarinaa:

“I Should Never Have a Stop on surrealistinen ja dystooppinen metafora. Pelottavat ihmisiä syövät pedot ovat rynnänneet Pariisin kaduille verenhimoisina. He ovat kirjoittaneet uudet lakinsa Eiffel-torniin. He ovat unohtaneet keitä he ovat. He ovat unohtaneet viisauden. Heitä ei enää hallitse luonto tai oikeudenmukaisuus, heitä hallitsee kostonhimo. He purevat,satuttavat ja käskevät muita lopettamaan inhimillisyytensä, lopettaa puhuminen, leikkiminen ja koko olemassaolo. Ihmiset pakenevat metsiin ja merille tuota hulluutta.”

Ranskalainen Cancel The Apocalypse yhdistelee musiikissaan eri aikakausia ja kulttuureja. Yhtye sai alkunsa kun Bordeauxin konservatoriosta valmistuneet barokkiin erikoistuneet Audrey ja Arnaud alkoivat hahmottelemaan uudenlaista hybridisoundia.

He ihastuivat Metallicaa Nîmesin areenalla lämmitelleen My Own Private Alaskan laulajan Matthieu Miegevillen ilmaisuun ja hänestä tulikin myös Cancel The Apocalypsen laulaja. Rumpaliksi tuli GOROD-yhtyeen kautta Ranskan metalliskenessä tuttu Karol Diers. Sikäläinen musiikkimedia huomasi heti uuden tulokkaan ja bändi päätyi kiertämään kotimaassaan ja Saksassa soittaen mm Fusion Festivaleilla. Lämmin vastaanotto motivoi bändiä puskemaan eteenpäin.


Cancel The Apocalypsen soundissa yhdistyy jännitteisen kuplivalla tavalla rauhallisuus ja räiskyvyys. Kappaleet ovat sekä eheitä, että avant-gardistisia ja melodisia sekä syvällisiä. Terminus Stairway -albumi on johdonmukaista jatkumoa debyyttialbumi Our Own Democracylle. Audreyn sellon sointi soi yhä rikkaammin ja syvemmin ja Arnaudin kitara- ja pianomelodiat lähestyvät barokki- ja klassista soundia. Karolin rumputyöskentelyyn yhdistettynä bändin omaperäinen ilmaisu jossa on raakuutta ja eleganssia.

Yhtyeen luomassa kuvitteellisessa maailmassa johdossa on uudenlainen ihminen ja uudenlaiset sosiaaliset ja poliittiset koodit. Muistoina kaikuu 1900-luvun musiikillinen anarkia ja aktivismi joita inspiroivat mm Sea Shepherd, ranskalaiset intellektuellit, Malcolm X ja Martin Luther King. Yhtyeen musiikki heijastelee positiivisia humaaneja arvoja ja asioita joita ihmiset ovat valmiita tekemään toistensa eteen.


“Resilience as the highest gii that a man can have”.


Kokoonpano :
Paquet Audrey (sello)
Barat Arnaud (akustinen kitara)
Karol Diers (rummut)
Matthieu Miegeville (laulu)
Vierailijana: Catherine Févai (alto)

Äänitys: Bud Studio
Mix: Matthieu Pascal à Bud Studio
Masterointi: Globe Audio Mastering
Kuvat : Eric Imbault

Vaikutteet :
La Dispute / Schubert

Discografia :
Our Own Democracy (2016)