OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Onko ihonhoitorutiinisi liian monimutkainen?

Ihonhoitoon panostetaan nykyään paljon. Virheettömän ihon tavoitteleminen ei kuitenkaan ole aina helppoa, vaan se vaatii vaihtelevissa määrin aikaa ja rahaa. Markkinoille tulee jatkuvalla syötöllä uusia tuotteita ja hehkutettuja ainesosia, joiden luvataan saavan ihmeitä aikaan. Tavallisen pulliaisen voi olla vaikea poimia valtavasta valikoimasta juuri omaa ihoa palvelevat tuotteet. Pahimmassa tapauksessa väärät valinnat kosmetiikkahyllyllä aiheuttavat vain lisää iho-ongelmia.

Atelier Beautén perustajien, Darya Rzacan ja Aneta Zurawin mukaan kosmetiikka-ala on kuluttajalle tarpeettoman vaikeatajuinen.

– Mielestämme ihonhoidosta on tullut todella monimutkaista, koska markkinoilla on aina vain enemmän tuotteita tarjolla ilman, että asiakas saa asianmukaista ohjeistusta ja ihoanalyysiä. Usein tuotteet ovat liian tujuja ja aiheuttavat iholle entistä enemmän ongelmia, he selittävät muotilehti InStylessa.

Varsin yleinen moka on hankkia ihonhoitorutiiniin tuotteita, joita ei pitäisi käyttää yhdessä. Ne saattavat kumota toistensa vaikutukset, vaikka yhdessä tuotteessa tai tuotemerkissä pitäytyminen tarjoaisi hyviä tuloksia. Moni voi mainonnan uhrina päätyä ostamaan tuotteita, joita oma iho ei tarvitsisi lainkaan.

– Usein yksinkertaisempi ihonhoitorutiini saattaa olla parempi. Moni ainesosa voi tehdä hallaa, jos niitä käytetään väärin tai liikaa, kaksikko muistuttaa.

Tämä ei tarkoita, etteikö tuotteita saisi käyttää, jos niistä kokee hyötyvänsä. Minimalistinen rutiini ei ole kaikkien makuun, mutta Rzacan ja Zurawin mukaan ihonhoidon ei pitäisi aiheuttaa stressiä.

– Kyse ei ole siitä, kuinka kauan ihonhoitorutiiniin kuluu ajallisesti, vaan siitä, että sen ei pitäisi olla liian monimutkainen… Lyhyempi, mutta johdonmukainen rutiini on parempi kuin niin pitkä rutiini, että emme jaksa pitäytyä siinä. Meidän ei tarvitse tehdä elämästämme enää monimutkaisempaa, meillä riittää kyllä tekemistä muutenkin.

Stressiä ihonhoidosta

Ihonhoitorutiini tarjoaa aamuin illoin hetken omaa aikaa. Itsestä huolehtiminen on tärkeää kiireisen arjen keskellä, mutta entä jos ihonhoidosta tuleekin itsessään mieltä kuormittava rasite? 10 askeleen korealainen ihonhoitorutiini on jo ajat sitten rantautunut Suomeen, eikä edes 15-vaiheinen rutiini ole ennenkuulumaton. Rzaca ja Zuraw muistuttavat, että lyhyempi rutiini voi olla paitsi ihon, myös henkisen hyvinvoinnin kannalta parempi vaihtoehto.

Jos ajatus kolmen vartin iltarutiinista ei pitkän päivän jälkeen houkuta, Rzaca ja Zuraw kehottavat keskittymään ihonhoidossa yhteen huolenaiheeseen kerrallaan.

– Se voi tarkoittaa vaikkapa pigmentaatiota, juonteita tai kuivuutta.

Supistettu rutiini ei tarkoita, että tarpeellisia askeleita jätettäisiin väliin; ihon puhdistaminen ja kosteutus on paikallaan aamuin illoin. Ideana on karsia pois ylimääräiset tuotteet, joista ei ole ihollesi merkittävää hyötyä tai jotka saattavat jopa ärsyttää ihoasi. Samalla jäljelle jäävät vain tuotteet, joita rakastat ja joiden tehoon voit luottaa. Iltapesulle lähteminen ei enää tunnu niin vaikealta, kun kylppärin kaappi ei pursua toinen toistaan merkillisempiä puteleita. Kun ihonhoitorutiini on tasapainossa, sekä iho että mieli kiittävät.

Lähde: InStyle