OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

6 ihonhoitovirhettä, joihin sinäkin todennäköisesti syyllistyt

Ihonhoitoon panostetaan nykyään paljon, mutta aina on varaa parantaa. Suurin osa meistä syyllistyy arjen ihonhoidossa jatkuvasti virheisiin, jotka vahingoittavat ihoamme pitkällä aikavälillä. Verie listasi kuusi varsin yleistä syntiä, joihin valitettavan moni edelleen sortuu.

1. Et muuta ihonhoitorutiiniasi

Usein, kun rakastumme johonkin tuotteeseen, haluamme käyttää sitä koko ajan. Ihonhoitoon pitäisi kuitenkin suhtautua kuin ruokavalioon; sitä tulisi muokata kehon tarpeiden mukaan. Iho muuttuu elämäntilanteiden, vuodenaikojen ja iän myötä. Se, mikä toimi parikymppisenä, ei välttämättä toimi enää nelikymppisenä. Iho reagoi stressiin, ruokavalioon, säähän ja muihin ympäristötekijöihin ja ihonhoitorutiinia tulisikin muuttaa vastaamaan ihon kulloisiinkin tarpeisiin. Jos haluat ihosi säilyvän kauniina ja hyvinvoivana, on sinun opittava kuuntelemaan mitä se haluaa.

2. Et käytä tarpeeksi aurinkosuojaa

UV-säteilyn vaaroista puhutaan paljon, mutta harva meistä suojaa ihoaan tarpeeksi huolellisesti. Aurinko lisää ihosyövän riskiä, sekä aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä, joten aurinkovoiteita olisi syytä käyttää riittävä määrä ja lisätä usein. Helposti unohtuvat alueet, kuten kädet ja päänahka tulee myös suojata. UV-säteilyä esiintyy muulloinkin kuin kesähelteillä ja moni asiantuntija suositteleekin suojakertoimen käyttämistä ympäri vuoden.

3. Annostelet tuotteen väärin

Kosmetiikkaan käytetään paljon rahaa, mutta sekä iho että lompakko kiittävät, kun osaat annostella tuotteen oikein. Usein tuotteilla läträtään turhaan ja rahaa kirjaimellisesti valuu alas viemäristä. Putsaria ja kosteusvoidetta voi annostella kämmenelle suunnilleen kolikkoa vastaavan läntin. Seerumeissa ja silmänympärysvoiteissa herneen kokoinen määrä riittää.

4. Kuorit ihoasi liikaa

Oikein käytettynä kuorivat hapot tekevät ihosta hehkuvan, mutta liiallinen kuorinta vahingoittaa ihon suojakerrosta. Normaali tai rasvainen iho sietää kuorintaa jopa kaksi tai kolme kertaa viikossa, kun taas herkälle iholle riittää kerta viikossa. Vältä liian herkkiä, ärtyneitä alueita ihollasi, koska päädyt poistamaan liikaa kosteutta. Valitse kosmetiikkaosastolla ihotyypillesi sopiva kuorintatuote. Rasvoittuvan ihon omistaja saattaa nauttia mekaanisesta kuorinnasta, mutta herkälle iholle esimerkiksi hedelmähapon entsyymejä sisältävä kuorinta-aine on turvallisempi vaihtoehto. Muista myös kosteuttaa iho aina kuorinnan jälkeen.

5. Et puhdista meikkisiveltimiäsi

Jos käytössäsi on päivittäin arsenaali erilaisia meikkisiveltimiä ja -sieniä, on niiden puhtaudesta syytä huolehtia. Niihin kerääntyy nopeasti ikäviä bakteereja, jotka leviävät meikatessa kasvoille. Monista iho-ongelmista käykin kiittäminen likaisia työkaluja. Se, miten nopeasti siveltimet ja sienet likaantuvat, riippuu tietenkin käytöstä, mutta nyrkkisääntönä ne olisi hyvä pestä suunnilleen kerran viikossa.

6. Et muista treenata kasvojasi

Kaikki tietävät liikunna olevan hyvinvoinnin perusta, mutta kasvojen lihakset tuppaavat unohtumaan keskustelusta. Kuitenkin myös kasvojen lihakset kaipaavat käyttöä pysyäkseen vahvoina. Netti on täynnä erilaisia kasvojumppa- ja hierontavideoita, jotka lupaavat parantaa kasvojen ihon verenkiertoa, laskea turvotusta ja terävöittää piirteitä.

Lähde: Verie