OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Testaa, mikä mehiläinen olet – maailman mehiläispäivää vietetään 20. toukokuuta

Kansainvälistä, eli maailman mehiläispäivää vietetään vuosittain 20. toukokuuta. Sen aloittajina ovat olleet slovenialaiset ja heidän toimestaan päivää esitettiin virallistettavaksi YK:n kokouksessa vuonna 2017. Näin tapahtui ja siitä lähtien mehiläisiä on juhlittu vuosittain juuri toukokuun lopulla. Päivä valittiin siksi, että mehiläishoidon edelläkävijä, Anton Janša, syntyi samana vuonna.

Mehiläisten rooli maailmassa on todella tärkeä. Vaikka sitä kovasti toistetaan koulussa, sekä erilaisissa julkaisuissa, monille on vielä epäselvää, miksi mehiläiset ovat niin tärkeitä ihmisille ja oikeastaan koko maapallolle. Avainsana on pölytys.

Pölytys mahdollistaa siemenkasvien lisääntymisen. Ilman pölytystä naaraskasvien sukusolut eivät hedelmöity, mikä tarkoittaa, etteivät kasvit lisäänny. Mikäli pölytystä ei tapahdu, kasvit eivät jatkaisi kasvamistaan. Pölytys tapahtuu esimerkiksi tuulen tai erilaisten ötököiden avulla. Näistä ötököistä merkittävin on juuri mehiläinen. On siksi erittäin tärkeää, että osaamme arvostaa mehiläisiä ja varmistamme, että niillä riittää töitä ja turvallinen työympäristö.

Mehiläispäivän kunniaksi olemme luoneet leikkimielisen mehiläistestin, jossa voit löytää sisäisen mehiläislajikkeesi!