OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Facebook / Sunneva Sjögren

Miss Suomi -kilpailuun uudistuksia: ei enää vartalon mittoja eikä uimapukuja

Miss Suomi -kilpailussa painotetaan vuosi vuodelta enemmän esiintymistaitoa ja persoonallisuutta ulkoisien ominaisuuksien sijaan. Järjestäjän mukaan kilpailuun ei enää haeta “pystymetsästä”, vaan valmistautuminen aloitetaan ajoissa ja se nähdään tärkeänä osana uraa.

Miss Suomi 2022 haku käynnistyi 28. toukokuuta Helsingissä järjestetyssä casting-tilaisuudessa. Kyseessä oli suljettu tilaisuus Social Sports Clubilla Helsingissä, johon kutsun lunastivat reilut 50 esikarsinnan läpäissyttä hakijaa. Tuttuun tapaan myös Villi kortti -haku oli avoinna kutsutta jääneille missikandidaateille.

– Kilpailu herätti tänäkin vuonna suuren kiinnostuksen. Hakemuksia tuli yli sata enemmän kuin aikaisempina vuosina. Satojen hakijoiden joukosta kutsuja lähti sekä tutuille että uusille kasvoille. Tänä vuonna erityisesti korostui, että on paljon harjoiteltu esiintymistä ja muita missin tehtäviin kuuluvia taitoja, kertoo Finnartist Oy:n toimitusjohtaja Sunneva Sjögren.

Kultainen lippu – ohituskaistaa semifinaaliin

Casting-tilaisuuden tuomaristossa istuivat hallitseva Miss Suomi Essi Unkuri, Miss Suomi 2020 Viivi Altonen, missiasiantuntija Heidi Maijala, More Than Beauty Academyn pääkouluttaja Jaana Villanen, ja matkailualan erikoisasiantuntija Terhi Alanya.

Tuomaristo piti hallussaan neljää kultaista lippua, jotka he saivat halutessaan luovuttaa missikokelaalle heti casting-tilaisuuden tuomarihaastattelun yhteydessä, ja näin antaa tälle suoran pääsyn kilpailun semifinaalivaiheeseen. Tuomaristo sai halutessaan jättää liput myös jakamatta.

– Nyt on oltava alusta saakka selvää jokaiselle, että kyseessä on kova kilpailu. Itse harjoittelin neljä vuotta ahkerasti voittaakseni tittelin, kertoi Unkuri.

Historian ensimmäiset kultaiset liput itselleen lunastivat Emmi Pekkanen, Oona Komi, Ella Lännistö ja Karoliina Vettenniemi. Loput 16 semifinalistia valittiin päivän päätteeksi perinteisen menettelytavan mukaisesti. Semifinaalipaikkoja on siis yhteensä 20 kappaletta. Semifinalistit esitellään yleisölle kesäkuussa.

– Useat tämän vuoden kandidaateista olivat suorittaneet ylemmän korkeakoulututkinnon ja joukossa oli myös muutama tohtoriopiskelija. Miss Suomi tämän ajan naiskuvana onkin nähtävä kauniisti itsevarmana, joka tuntee omat arvonsa ja haluaa vaikuttaa itselleen tärkeän asian edistämiseen, esimerkiksi kilpailussa aloitettavan hyväntekeväisyyskampanjan kautta. Tänä vuonna Miss Suomi -kilpailun castingiin tulleet kandidaatit perehtyneet omiin arvoihin sekä siihen, mikä heille on elämässä tärkeää ja mitä he haluaisivat omassa elämässään edistää. Miss Suomi -kilpailu nähdään vahvana kanavana vaikuttaa, linjasi Villanen tuomaroinnin jälkeen.

Itsensä kehittäminen pääosassa

Kilpailun voittaja aloittaa yleensä yrittäjän uransa heti kruunajaispäivästä lähtien. Nykypäivän missi on sosiaalisesti taitava ja tehokas verkostoituja. Hän hallitsee esiintymisen eri medioissa, lavalla tai tapahtumissa. Tällä kertaa casting-tilaisuudesta jätettiin vanhahtava uimapuvussa esiintyminen pois. Kilpailun aikana ei enää oteta eikä ilmoiteta vartalon mittoja.

– Uudistamalla perinteitä pysymme ajan vaatimassa kehityksessä mukana.  Tahdomme löytää sanavalmiin kauniisti itsevarman brändilähettilään, joka on valmis kehittämään omaa osaamistaan, lisää Sjögrén.

Myös kilpailijoiden henkiseen hyvinvointiin panostetaan. Lyhytterapeutti Roosa Rönn on jokaisen osallistujan saatavilla koko kilpailun ajan. Yhteisiä keskusteluaikoja järjestetään, jolloin tunteistaan saa puhua avoimesti ja luottamuksellisesti.

Perinteinen Miss Suomi-kiertue palaa jälleen kahden pandemiatilanteesta aiheutuneen välivuosien jälkeen. Tiedossa on useita yleisölle avoimia tilaisuuksia ympäri Suomen. Semifinaali kilpaillaan 1. elokuuta ja finaalikymmenikkö paljastetaan medialle 4. elokuuta. Finaali nähdään 17. syyskuuta suorana lähetyksenä Valkoisesta Salista, Helsingistä. Finaalitapahtuma avataan yleisölle useamman vuoden tauon jälkeen.

Lähde: Facebook / Sunneva Sjögrén