OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Unsplash

Kesän festarit tulevat – oletko valmis?

Kesän odotettu festarikausi on kohta ovella. Suomi tunnetaan tapahtumien mahtimaana, jossa tempauksia järjestetään joka makuun ja joka puolella maata. Festarit vaativat hieman valmisteluja, jotta kesän kohokohta olisi mahdollisimman onnistunut. Tämä artikkeli on sponsoroitu. 

Festivaali on erityistä aikaa, joka vaatii erityisiä valmisteluja. Onnistunut festivaaliviikonloppu edellyttää lähes poikkeuksetta käytännön asioita ja erinomaista festarimieltä. Kaikki eivät ole festari-ihmisiä ja viettävät kesäviikonlopun esimerkiksi omalla mökillään. Siellä rentoudutaan luonnon rauhassa ja ajanvietteeksi voi valita vaikkapa pelaamisen. Moni nettikasino kulkeutuukin mobiilin mukana kesälomillekin. 

Varautumista ennakkosuunnitelmalla

Loistava festariviikonloppu on täynnä eri konsertteja ja oheistapahtumia. Kaikki halutaan nähdä ja kokea, mutta valitettavasti se ei ole mahdollista. Jokaiseen ei nimittäin ehdi, joten festariohjelmasta kannattaa valita itselleen tärkeimmät tapahtumat. Hyvä suunnitelma auttaa priorisoimaan parhaat keikat ja kohtaamiset. 

Festivaaliohjelmaa kannattaa tutkailla etukäteen, jotta oman suosikkiartistien aikataulut on heti selvillä. Niiden ympärille voi sopia muita asioita. Jotkut festivaalit tarjoavat oman sovelluksensa, joka kannattaa ehdottomasti tsekata. Se toimii mukana älypuhelimessa ollen loistava työkaluna ohjelman seuraamisessa. Siitä voi saada myös hauskaa inspiraatiota kesän kohokohtaan. 

Festivaalien budjetti kannattaa miettiä tarkkaan. Lippuja myydään paljon, mutta ne maksavat nykyisin maltaita ja samalla hinnalla pääsisi hyvässä lykyssä ulkomaanmatkalle. Viikonlopun aikana kulutetaan rahaa tyypillisesti myös majoituksiin, kuljetuksiin, ruokiin ja yllättäviin tilanteisiin. Ne tulisi ottaa huomioon realistisen budjetin laatimisessa. 

Miten varautua paikan päällä?

Festivaaleihin on hyvä varautua myös paikan päällä. Suurissa festareilla kuluu yllättävän paljon aikaa tulemisiin ja menemisiin. Niihin pitää huomioida sopivasti aikaa, jotta kulkeminen sujuisi mahdollisimman jouhevasti ja mielekkäästi. Ylimääräistä aikaa kannattaa suoda kaveriporukan perusteella: mitä suurempi ryhmä, sitä enemmän siirtyminen kestää. 

Aikataulu kannattaa jättää sopivan rennoksi. Täysinäinen aikataulu aiheuttaa todennäköisesti vain stressiä ja murhetta, kun festivaaleilla pitäisi sinkoilla paikasta toiseen. Spontaanius kärsii ja hetkestä on vaikeampi nauttia. Älä siis ahnehdi – festivaaliohjelman eikä ruoan ja juoman kanssa. 

Mitä mukaan festareille?

Festivaaleille ei tulla tyhjin käsin, vaan viikonloppua varten pitää pakata tiettyjä tarvikkeita. Oikeanlainen varustus on paikallaan, kun viikonloppu on pitkä ja toivottavasti lämmin. Haastetta lisää paradoksi, jossa varustus kannattaa olla mahdollisimman vähäinen. 

Varautunut festarikävijä tekee listan etukäteen kaikista tarvittavista tavaroista. Pakkaa reppuun varapaita ja pitkähihainen viileneviä iltoja varten. Varaudu pukeutumisessa muutenkin sään mukaan. Muista, että vaatteita voi kääriä vyötärölle. Jalkojen hyvinvointi on erityisen tärkeää, joten ota mukaan ylimääräiset kengät ja sukat. Rakkolaastarit ovat myös hyvä juttu. 

Pidä hyvinvoinnistasi huolta riittävällä vedenjuonnilla ja ota vesipullo mukaan. Festivaalien aikana korvat ovat koetuksella ja järkevä festarikävijä pitää korvatulppia. Aurinkolasit ovat kätevät ja niissä tulisi olla UV-suoja. Puhelimen virtapankki saattaa auttaa, kun puhelinta on haastavaa ladata alueella. Lataa se täyteen ja sovi hyviä sääntöjä kommunikaatioon liittyen ystäviesi kanssa.