OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kasvata kauniit kynnet ammattilaisen vinkeillä

Joillakin on luonnostaan pitkät, vahvat kynnet, mutta toisille kynsien kasvattaminen on ikuista taistelua. Pitkät kynnet eivät kuitenkaan ole mikään geneettinen siunaus, vaan hauraat, liuskoittuvat kynnet ovat usein seurausta huonosta ruokavaliosta tai kynsien hoidon laiminlyönnistä. Pandemian aikana moni onkin huomannut kynsiensä voivan paremmin yksinkertaisesti siksi, että niiden hoitamiselle on ollut etätöissä enemmän aikaa. Manikyristi Ami Streets ja naturopaattinen ravitsemusasiantuntija Jessica Shand jakavat Who What Wear-sivustola vinkit, joiden avulla kynnet kasvavat vahvoina ja terveinä.

1. Johdonmukaisuus on kaikki kaikessa

Kun kyse on kynsien kasvattamisesta, johdonmukaisuus on kaiken A ja O. Streets neuvoo hoitamaan kynnet viikottain. Manikyyriin tarvitaan laadukkaat työkalut, eikä kynsiä kannata viilata enempää kuin on tarvis.

– Hyvä, johdonmukainen rutiini tuottaa parhaat tulokset ja auttaa saavuttamaan kauniit kynnet, hän sanoo.

Streets huomauttaa, että myös kynnen muodolla on väliä. Neliskanttinen kynsi vaurioituu helpommin.

– Kokeile pyöreämpää muotoa, jolloin kynnet eivät jää yhtä helposti mihinkään kiinni. Tämä auttaa säilyttämään niiden muodon, kimmoisuuden ja lujuuden.

2. Vältä yleiset virheet

Moni sortuu varsin alkeellisiin mokiin yrittäessään kasvattaa kynsiään.

– Asetonia sisältävän kynsilakanpoistoaineen käyttäminen kuivattaa kynttä, joten vaihda asetonittomaan kynsilakanpoistoaineeseen ja minimoi muutenkin adstringenttien käyttö, Streets neuvoo.

Toinen tavallinen virhe on käyttää liian karheaa kynsiviilaa. Viilaa tulee myös liikuttaa aina samansuuntaisesti, ei sahata sillä edestakaisin.

– Saat parhaan lopputuloksen, kun valitset pehmeän viilan, joka ei revi kynsiä. Ammattimaiset työkalut ovat kestäviä ja takaavat sileimmän lopputuloksen. Lasiviila on erittäin kestävä ja helppo puhdistaa, Streets vinkkaa.

Vaikka halkeileva kynsilakka tekisi mieli raaputtaa pois, Streets kehottaa pidättäytymään mielihalusta.

– Vaurioita syntyy helposti ja seurauksena ovat karheat, liuskoittuvat ja hauraat kynnet.

3. Suojaa kynnet

Jos unelmoi pitkistä, kauniista kynsistä, ei kynsiä pidä käyttää arjessa työkaluina. Varmin tapa katkaista kynsi on yrittää avata pakettien teipit ja niitit kynsimällä. Valitse pakettien avaamiseen mieluummin sakset ja käytä suojahanskoja pestessäsi astioita tai puuhastellessasi puutarhassa.

Mieti myös, millaisille kemikaaleille altistat kätesi. Kodin pesuaineet ja jopa käsidesi voivat vahingoittaa kynsiä.

– Käsidesin korkea alkoholipitoisuus vie luontaisen talin iholta ja kynsistä, joten on tärkeää tasapainottaa tilanne käyttämällä kosteusvoidetta säännöllisesti, Streets huomauttaa.

4. Kosteuta

Aivan kuten iho, myös kynnet kaipaavat kosteutusta, sillä kuivuudesta kärsivät kynnet katkeilevat helpommin. Pidä kynnet ravittuina käyttämällä hoitavaa kynsiöljyä ja käsivoidetta päivittäin.

– Laita tippa öljyä jokaiseen kynsinauhaan ja hiero. Ilta on tähän paras aika, koska silloin öljyllä on aikaa imeytyä kunnolla… Levitettäessä käytetty hierova liike auttaa lisäksi stimuloimaan verenkiertoa ja edistää näin kynsien kasvua, Streets paljastaa.

5. Ravitse sisältä ulospäin

– Heikot, hauraat kynnet saattavat olla merkki siitä sisäisistä ongelmista. Se, mitä tapahtuu sisällämme, heijastuu ulospäin ja vaikuttaa siihen, miltä kyntemme, hiuksemme ja ihomme näyttävät, Shand selittää.

Kynsien terveyttä voikin tukea samalla tavalla kuin koko kehon terveyttä; syömällä terveellisesti ja monipuolisesti. Kun ruokavaliossa on riittävästi proteiinia ja hyviä rasvoja, kynnetkin jaksavat kasvaa.

– Heikot kynnet liittyvät monesti B-vitamiinin, raudan, kalsiumin tai rasvahappojen puutokseen, joten rasvaisen kalan, kananmunien ja fermentoitujen maitotuotteiden säännöllinen nauttiminen on se ihan ensimmäinen askel.

Lähde: Who What Wear