OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Marilyn Monroen viisi parasta kauneusvinkkiä

Kun puhutaan Hollywood-glamourista ja ajattomista kauneusikoneista, nousee Marilyn Monroen nimi ensimmäisenä esiin. Näyttelijättären platinanvaaleat kutrit ja kurvikas vartalo ehtivät koristaa kymmeniä elokuvia ennen hänen ennenaikaista kuolemaansa. Yhä tänä päivänä lukuisat naiset Kim Kardashiania myöden pyrkivät jäljittelemään Marilynin unohtumatonta tyyliä. Jos Marilyn olisi elossa, olisi hän täyttänyt tässä kuussa 96 vuotta. Syntymäpäiväkuukauden kunniaksi muotiraamattu Vogue päätti listata viisi parasta kauneudenhoitovinkkiä, joihin Marilyn luotti.

Skippaa aurinko, kokeile sen sijaan hoitavaa voidetta

– Vaikka ruskettunut iho on suuressa muodissa Kaliforniassa, minusta se ei ole sen viehättävämpi, terveellisyydestä puhumattakaan. Itse vältän syvää rusketusta, koska haluan tuntea olevani kauttaaltaan blondi, Monroe on todennut Voguen mukaan.

Monroe oli oikeassa siinä, että ihon paahtaminen auringossa on huono ajatus. Nainen pystteli poissa auringossa ja suosi ihotautilääkäri Erno Laszlon luomaa hoitobalsamia, joka oli suunniteltu parantamaan arpia. Saadakseen iholleen kaunista hehkua, Monroe levitti meikin alle paksun kerroksen vaseliinia tai perinteistä Niveaa.

Juhli sisäistä blondiasi (ja muista kuivashampoo)

– Hollywoodissa tytön hyveellisyydellä on paljon vähemmän painoarvoa kuin hänen kampauksellaan, sanotaan Marilynin todenneen.

Hiukset olivat Marilynin tunnusmerkki ja hän kuvaili hiussväriään sanoilla valkoinen tyynyliina. Sen saavuttamiseksi valtava kampaajien joukko hääri Marilynin ympärillä jatkuvasti. Jotta Marilynin hiukset pysyivät mahdollisimman vaaleina, niitä vaalennettiin kolmen viikon välein ja Marilyn vältteli hiusten pesemistä säilyttääkseen värin elinvoimaisena pidempään. Siksi Johnson’s Baby Powder -jauhe olikin yksi hänen luottotuotteistaan. Nykypäivänä markkinoilta löytyy onneksi runsaasti laadukkaita kuivahsampoita, jotka auttavat pidentämään pesuväliä.

Käytä viisi tippaa Chanel No. 5 -hajuvettä

– Tiedätkö, millaisia kysymyksiä minulta kysytään. Esimerkiksi, että mitä puen päälleni sänkyyn. Joten vastasin: “Chanel No. 5″, sillä se on totuus!”

Marilyn tunnetusti rakasti kuuluisaa luksustuoksua. Hän käytti tarkalleen viisi tippaa Chanel No. 5:tä mennessään nukkumaan. Ilmeisesti nainen rakasti hajuvettä niin paljon, että hän lisäsi sitä jopa kylpyveteensä.

Huolehdi kauneusunista

– En ole koskaan osannut käyttää pyjamaa tai kammottavia yöpaitoja. Ne häiritsevät untani, Marilyn on sanonut.

Marilyn panosti uneen. Iltaisin hän rauhoitti mielensä upottamalla kasvonsa lämpimään veteen. Sänkyyn hän ei pukenut mitään (paitsi tietenkin Chanelia). Hän nukkui jopa kymmenen tuntia levessä sängyssä raskaan untuvapeitteen alla. Nainen myös rakasti kiireettömiä aamuja.

– Sunnuntaina, joka on laiskottelupäiväni, saatan käyttää heräämiseen kaksi tuntia ja nautin jokaisesta uneliaasta hetkestä, hän paljasti kerran Pageant-lehdessä.

Älä stressaa treenaamisesta

– En laske toistoja kuten radiossa treenaavat ihmiset. En kestäisi liikuntaa, jos sitä pitäisi harjoittaa kurinalaisesti Marilyn pohdiskeli aikanaan.

Marilynin vartalo oli maailmankuulu, mutta hän ei ollut mikään kuntosali-intoilija. Nainen suosi “yksinkertaista, rintamusta kiinteyttävää rutiinia”, kuten hän itse asian muotoili Pageant-lehdessä. Se tarkoitti kahta kahden kilon käsipainoa, joita hän nosteli aamuisin sängyn vieresä kunnes väsähti.

Lähde: Vogue