OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Business Tampere

Liikkuvien työkoneiden huippuosaajat tapaavat Tampereella

Tampere Smart City Weekin yhteydessä 14.-15.6.2022 järjestettävä kansainvälinen Future Mobile Work Machine -tapahtuma kannustaa liikkuvien työkoneiden valmistajia ja tutkijoita entistä tiiviimpään yhteistyöhön. Tapahtumassa lanseerataan Tampereen yliopiston ja teollisuusyritysten yhteinen liikkuvien työkoneiden huippuosaamisen alusta.

Kansainvälinen Future Mobile Work Machine -tapahtuma Nokia Arenalla kokoaa alan huippuosaajat yhteen keskustelemaan liikkuvien työkoneiden tulevaisuudesta. Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman teemoina ovat vihreä ja digitaalinen siirtymä.

– Seudulla on loistava osaaminen liikkuvien työkoneiden alalla, ja tämän tapahtuman myötä se saa arvoisensa näkyvyyden. On mahtavaa, että Tampereelle, teollisuuden pääkaupunkiin, kokoontuu koneenrakentajien kirkkain kärki, toteaa Business Tampereen teollisuuden asiakkuusvastaava Heini Wallander.

Tapahtumassa voi tutustua muun muassa Sandvikin tulevaisuuden konseptikoneeseen, joka esittelee, kuinka tulevaisuudessa kaivoslaite ja ratkaisut voivat tukea kestävää kehitystä.

– Toivottavasti paikalle saadaan paljon sekä nyt mukana olevia että uusia yrityksiä ja tutkimuslaitoksia, jotka pystyvät tuottamaan lisäarvoa tulevaisuuden liikkuviin työkoneisiin ja haluavat olla osa SIX liikkuvat työkoneet -klusteria, sanoo Sandvikin tutkimus- ja teknologiajohtaja Jani Vilenius.

Vilenius toivoo myös, että tapahtuman jälkeen moni uusi opiskelu- ja työpaikkaa miettivä näkee koneenrakennuksen omana tulevaisuuden alanaan ja haluaa olla vaikuttamassa tulevaisuuden kestävään kehitykseen.

Suomesta liikkuvien työkoneiden kehityksen kärkimaa

Tampereen yliopisto ja teollisuus alkavat yhteistyössä rakentaa liikkuvien työkoneiden huippuosaamisen alustaa. Alustan rakentamisella mahdollistetaan huippututkimus ja alan osaajien saatavuus jatkossa. Sen avulla myös edistetään vihreää ja digitaalista kaksoissiirtymää.

Liikkuvien työkoneiden liiketoiminnan tarpeisiin koulutetaan osaajia sekä Suomessa että maailmalla. Lisäksi teollisuuden, tutkimuslaitosten ja kansainvälisten tutkijaverkostojen tiiviillä yhteistyöllä tuotetaan uutta tietoa ja innovaatioita.

– Tampereen yliopiston tutkimus liikkuvien työkoneiden alalla on kansainvälisesti tunnustettua ja rakentunut pitkäaikaisessa yhteistyössä alan kärkiyritysten kanssa. Meille on strateginen valinta tiivistää yhteistyötämme ekosysteemilähtöisesti. Tutkimuksemme ja koulutuksemme kytkeytyy uuden tiedon ja osaamisen kehittämiseen tukemaan vihreää ja digitaalista siirtymää – myös koneenrakennuksessa, Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls toteaa.

Future Mobile Work Machine -tapahtuman järjestävät Business Tampere, Business Finland, VTT, Tampereen yliopisto ja toimialan johtavat yritykset.

Lähde: Business Tampere