OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland

Suomen paras hampurilaisravintola on valittu: Katso Top 10!

Hampurilaisiin erikoistuneen Burger Lovers Finland -yhteisön avoimessa yleisöäänestyksessä äänestettiin Suomen parhaasta hampurilaisravintolasta. Äänestyksen tulokset julkistettiin Helsingin Rautatietorilla 18. kesäkuuta saakka vietettävillä Burger Lovers -festivaaleilla. Voittajaksi nousi Salossa toimiva JJ’s BBQ.

JJ’s BBQ on aito barbecue-ravintola, jonka ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki on erikoistunut lihan hitaaseen savustamiseen itse valmistamassaan, Suomen suurimmassa smokerissa. Kallunki on suomalaisen barbecue- ja grillaustaidon tunnetuimpia mestareita ja hänellä on sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia seuraajia. Ravintolansa Kallunki perusti yhdessä vaimonsa kanssa vuonna 2019 ja äänestyksen voitto auttaa yrittäjiä laajentamaan toimintaansa.

– Tavoitteenani oli aluksi kiertää mahdollisimman monet festarit aitoja BBQ-herkkuja ja savustimia myyden. Rakensin autotalliini ammattitason keittiön ja myin savustettuja lihoja ulos myös suoraan kotoa. Kolme vuotta sitten otimme vaimoni kanssa rohkean askeleen ja avasimme Salon teollisuusalueelle oman BBQ-ravintolan. Festivaaleilta saatu maine auttoi alkuun ja asiakkaat löysivät meidät pian. Nyt suunnittelemme jo laajentumista, missä tämä upea palkinto meitä varmasti auttaa. Erittäin iso kiitos Burger Lovers -yhteisölle, kaikille asiakkaillemme ja sosiaalisen median seuraajillemme, sekä eritoten mahtavalle henkilökunnallemme, joita ilman emme tätä palkintoa olisi saaneet, kiittää Kallunki.

Kymmenestä parhaasta puolet pääkaupunkiseudun ulkopuolelta

Suomalainen Burger Lovers Finland -yhteisö kiinnittää erityisesti huomiota ravintoloissa nautittujen hampurilaisten laatuun ja makuun. Ryhmän suosituksista on laadittu lista Suomen sadasta laadukkaimmasta burgereita tarjoavasta suomalaisravintolasta. Niiden lisäksi yleisöllä oli mahdollista äänestää suosikkiaan myös listan ulkopuolelta. Kaikkiaan ääniä annettiin 31 800.

Äänestyksen kymmenen kärki ja äänien prosenttiosuus

  1. JJ’s BBQ, Salo (7,6 %)
  2. Naughty BRGR, useita paikkakuntia (5,2 %)
  3. Kauppuri 5, Oulu (3,3 %)
  4. Social Burgerjoint, useita paikkakuntia (3,1 %)
  5. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (3,1 %)
  6. Boneless, Helsinki (3,0 %)
  7. The Van, Kotka (2,9 %)
  8. Bites Burger, Helsinki (1,9 %)
  9. Gastrobar B/P, Kuopio (1,8 %)
  10. Box Cafe & Grill, Sipoo (1,7 %)

– Burgerifanit pääsivät koronarajoitusten jälkeen keväällä taas liikkeelle ja saimme aktiivien avulla päivitettyä Suomen parhaiden burgeriravintoloiden listan, jonka kärki on nyt rankattu. Suomessa on vahva hampurilaiskulttuuri ja on selvää, että parhaat suomalaisravintolat pärjäävät burgerien vertailussa mihin tahansa ulkomaiseen tarjontaan, kommentoi Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari.

Lähde: Wolfcom