OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Saako kesällä pukeutua mustaan?

Vaaleat sävyt kuuluvat kesään. Paitsi että valkoiset t-paidat ja beiget pellavamekot tuovat ulkoasuun raikkautta, ne ovat myös järkivalinta kesäsäähän. Vaaleat vaatteet imevät itseensä vähemmän auringonvaloa, joten niiden avulla iho pysyy viieämpänä helteisinä päivinä. Suomalaiset kuitenkin ovat perinteisesti mustiinpukeutuvaa kansaa, joten mikä neuvoksi?

Jos lukeudut siihen joukkoon, joka viihtyisi mustassa ympäri vuoden, ei hätää. Väri ei ole kesälläkään pakkopannassa, lupaa muotilehti Vogue, mutta sitä kanattaa osata käyttää fiksusti. Koska tummat vaatteet imevät itseensä enemmän lämpöä, olo saattaa käydä tukalaksi mustissa vaatteissa. Vaatteen kuumuuteen vaikuttaa kuitenkin moni muukin asia kuin väri. Tummia värejä suosivan onkin hyvä kiinnittää huomiota vaatteen istuvuuteen, materiaaliin ja käyttötarkoitukseen.

Väri ei ole kaikki kaikessa

Väljät vaatteet päästävät lämmön haihtumaan iholta. Erittäin tiukat vaatteet taas saavat hien virtaamaan, väristä riippumatta. Siksi helteillä kannattaa pukea ylle mieluiten ilmava mekko, tai leveälahkeiset housut. Myös materiaalilla on väliä. Nyrkkisääntönä luonnonmateriaalit hengittävät, kun taas tekokuidut tuntuvat helposti nihkeiltä iholla. Kesän ikisuosikkeja ovat esimerkiksi pellava ja silkki, sillä ne tuntuvat viileältä ihoa vasten. Tummiin pukeutuvan onkin hyvä miettiä. Mustia pellavahousuja tai silkkistä slip-mekkoa ei siis tarvitse pelätä helteilläkään.

Lisäksi asua valitessa on aina hyvä miettiä vaatteen käyttötarkoitusta. Onko esimerkiksi uimapuvun värillä väliä, jos aiot pulahtaa se ylläsi vilpoiseen veteen? Myöskään hellehattua ei kannata jättää kotiin vain siksi, että se on sävyltään tumma. Hattu suojaa päätä ja hiuksia auringonpaisteelta ja leveälierinen malli tarjoaa suojaa myös silmille. Asusteet ovat muutenkin turvallinen tapa lisätä asuun mustaa, sillä kenkien ja laukkujen kanssa ei tarvitse murehtia kuumuudesta ja mustat aurinkolasit sopivat kesällä asun kuin asun pariksi.

Etkö ole vieläkään vakuuttunut? Vogue muistuttaa, että mustat vaatteet eivät myöskään paljasta hikitahroja samalla tavalla, kuin vaaleammat sävyt.

Lähde: Vogue