OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Lomamatkalla ei tarvita meikkiarsenaalia: pakkaa mukaan nämä välttämättömyydet

Kesä on täydessä vauhdissa ja monella on jo unelmien lomanviettopaikka katsottuna. Pakkaaminen on aina oma haasteensa ja lentomatkatavaroiden painorajoja kauhistellessa laukusta yritetään tietenkin karsia kaikki tarpeeton. Kosmetiikan kohdalla kosteusvoiteet, aurinkorasvat ja hiustenhoittotuotteet ovat välttämättömyyksiä, joista ei kannata tinkiä, mutta entäpä meikkilaukun sisältö? Harva tarvitsee rantakohteeseen täyttä meikkiarsenaalia. Muotilehti Vogue laati listan tuotteista, jotka fiksu kesälomailija pakkaa meikkilaukkuunsa.

Hyvä meikkilaukku

Tärkeimmät asiast ensin. Pakkaamisen ensimmäinen askel on tietenkin hyvä laukku, jossa kaikille tavaroille on paikkansa. Kosmetiikkaa pakatessa kannattaa valita riittävän kookas meikkilaukku, johon mahtuvat niin ihonhoitotuotteet kuin meikitkin. Valitse tarpeitasi vastaava laukku, jossa on tarpeeksi erilaisia lokeroita. Vettä hylkivä materiaali on aina turvallinen valinta.

Pohjustustuote

Kaunis, hehkuva iho on in. Kesällä ei haeta vimpan päälle pakkeloitua meikkiä, vaan kuulasta, auringon suutelemaa ihoa. Meikin ensimmäinen askel onkin ihoa ravitseva pohjustustuotteilla. Valitse voide, suihke tai seerumi, joka ravitsee, suojaa ja pohjustaa.

Monitoimivälineet

Matkalle ei tee mieli pakata koko kylppärikaapin sisältöä, eikä tarvitsekaan, kunhan osaa pakata fiksusti. Mukaan kannattaa valita välineitä, jotka toimittavat useampaa virkaa. Esimerkiksi kaksipäinen sivellin tai uudelleenkäytettävät kestovanupuikot säästävät laukussa tilaa. Äläkä unohda, että meikkituotteet voi levittää myös sormin!

Takuuvarma meikkivoide

Kun kyse on meikkivoiteista, jokaiselta löytyy oma luottotuotteensa. Markkinoilta löytyy valtava määrä eri sävyjä ja koostumuksia, joiden viidakossa navigointi on oma taiteenlajinsa. Lomalla ei pidä riskeerata, vaan meikkilaukkuun kannattaa pakata se oma, pomminvarma kestosuosikki. Plussaa, jos se sisältää UV-suojan ja ihoa ravitsevia ainesosia.

Setting spray

Mikäpä onkaan sen turhauttavampaa, kuin että huolella tehty meikki katoaa kasvoilta minuuteissa. Älä siis unohda pakata lomalle mukaan hyvää viimeistelytuotetta. Meikki kestää paremmin päivän menoissa, kun käytät kesäisen kevyttä setting spray -suihketta.

Vedenpitävä silmämeikki

Lomalla ei tarvita raskasta smokey eye -meikkiä, mutta silmiä on silti kiva korostaa ripsivärillä tai hienovaraisella rajauksella. Etelän kuumuuteen tai veden äärelle suuntaavan lomamatkalaisen kannattaa kuitenkin muistaa valita vedenpitävät tuotteet.

Monitoimiväri

Monipuolisuus on avainsana lomatuotteiden valinnassa. Luonnollinen hehku syntyy helpoiten voimakaspigmenttisellä tuotteella, jota voi levittää niin poskille, huulille kuin silmäluomille.

Pari “kaiken varalta” -tuotetta

Vaikka matkaohjelmaan ei kuuluisi mitään ekstreemiä, koskaan ei tiedä, minne elämä kuljettaa. Fiksu matkaaja varautuukin odottamattomaan. Meikkipussiin on hyvä sujauttaa kaiken varalta pari ylimääräistä tuotetta, jotka pelastavat hätätilanteessa. Joku varautuu juoksevan veden puuttumiseen kosteuspyyhkeillä, toinen pakkaa mukaan dramaattiset irtoripset yllättävän treffikutsun varalta.

Lähde: Vogue