OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tyhjä puhe pois – No Bullsh*t! –tapahtuma haastaa viherpesun

Kuusi suomalaista keskeistä elinkeinoelämän toimijaa järjestää ensimmäistä kertaa yhdessä konkreettisiin vastuullisuustekoihin keskittyvän tapahtuman. No Bullsh*t -tapahtuma järjestetään Pikku-Finlandiassa Helsingissä tiistaina 6. syyskuuta. Järjestäjäorganisaatiot ovat Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Perheyritysten liitto, yritysvastuuverkosto FIBS, Keskuskauppakamari, Business Finland ja Design Forum Finland.

Tapahtuma syntyi järjestäjien ja niiden jäsenten halusta laittaa vauhtia suomalaisten yritysten vastuullisuussiirtymään konkreettisten esimerkkien jakamisen ja maailman parhaan asiantuntemuksen avulla.

– Tulevaisuuden markkinat kuuluvat yrityksille, jotka rakentavat bisneksensä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden varaan. Muut kuihtuvat pois. Yritysten menestyksen kannalta vastuullisuuspuhe on täysin turhaa, jos puhe ei muutu käytännön teoiksi ja bisnekseksi. No Bullsh*t! haluaa ravistella yrityksiä siirtymään sanoista tekoihin, sanoo tapahtuman moottori ja Perheyritysten liiton kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtaja Ia Adlercreutz.

Suomen ulkopuolelta sysäyksiä ajatteluun tapahtumassa antavat kovan luokan kokeneet yritysjohtajat, kuten globaalin elintarvikejätin Danonen entinen toimitusjohtaja Emmanuel Faber ja vastuullisen omistajuuden alalla pätevöitynyt, norjalaisen Canica-sijoitusyhtiön omistajiin lukeutuva Camilla Hagen-Sørli. Canican portfolioon kuuluu merkittäviä ja suomalaisillekin tuttuja yrityksiä, kuten Orkla ja Anora. YK:n Glasgow’n ilmastokokous perusti marraskuussa 2021 uuden neuvoston (International SustainabilityStandards Board), jonka ensimmäisenä johtajana Faber aloitti viime joulukuussa. Neuvoston tarkoitus on kehittää yritysten vastuullisuuteen liittyvän tulosraportoinnin standardeja kansainvälisesti.

Konkretiaa tapahtuma tarjoaa käytännön yritysesimerkkien kautta. Kokemuksiaan jakavat muun muassa Kiilto, Valio, Vaisala, St1 ja Genelec ja Rester. Tarjolla on ajatuksen ruokaa vastuullisuuden johtamiseen ja kestäviin innovaatioihin.

Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä.

Lähde: Kauppakamari