OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kylmä suihku, lämmin kylpy… veden lämpötila kannattaa valita oikein

Kylmien suihkujen terveysvaikutuksia hehkutetaan paljon, mutta säiden viilentyessä harva asia tuntuu niin houkuttelevalta, kuin höyryävä, lämmin suihku. Samoin kasvojen pesuun suositellaan yleensä viileää vettä. Saako lämpimästä vedestä sitten koskaan nauttia hyvällä omatunnolla, vai onko se yksiselitteisesti kauneuden ja terveyden suurin synti? Poosh punnitsi asiaa.

Kylmä vesi

Kylmästä vedestä on lääkkeeksi moneen vaivaan. Kylmän suihkun terveysvaikutukset ovat lukuisat; paitsi että se herättelee kehon ja mielen, se myös parantaa vastustuskykyä, vilkastuttaa verenkiertoa, sekä edistää rasvanpolttoa ja lihasten palautumista. Lisäksi kylmä vesi auttaa rauhoittamaan kutisevaa ihoa, kun taas kuuma suihku vain pahentaa kuivan ja ärtyneen ihon oireilua. Koska viileä vesi sulkee hiussuomut, kylmä suihku saa myös hiukset kiiltämään.

Kasvot kannattaa Pooshin mukaan niin ikään pestä viileällä vedellä, sillä se supistaa ihohuokosia ja napakoittaa kasvojen ihoa. Kylmä myös vähentää turvotusta, joten aamupesu viileällä vedellä auttaa häivyttämään silmäpusseja ja virkistämään ilmeen. Aivan jääkylmällä vedellä kasvoja ei tarvitse rääkätä, vaan haalea vesi riittää.

Lämmin vesi

Monet kasvojen puhdistukseen tarkoitetut tuotteet on suunniteltu toimimaan optimaalisesti yhdessä haalean veden kanssa. Saat siis todennäköisesti tuotteista enemmän irti, kun et harjoitat malttia veden lämpötilan kanssa. Mutta vaikka kuumalla vedellä läträämistä kehotetaan välttämään, lämpimään kylpyyn pulahtaminen on jopa suositeltavaa. Lämmin kylpy rentouttaa päivän päätteeksi ja valmistelee kehon yöpuulle.

Lämpimän veden terveysvaikutuksista pääsee nauttimaan myös juomalla. Lämpimän veden siemaileminen on huomattavasti jäävettä parempi valinta elimistölle. Lämmin vesi edesauttaa ruoansulatusta ja auttaa lievittämään esimerkiksi ummetusta. Lämmin vesi myös kohottaa kehon lämpötilaa, mikä kiihdyttää aineenvaihduntaa. Tämä puolestaan parantaa verenkiertoa, puhdistaa elimistöä ja voi auttaa jopa painonhallinnassa.

Lähde: Poosh