OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva Timo Eronen

MAARATA: Jesse Mustonen Suomenmestari 2022

Maaradan Suomen mestaruus 2022 ratkaistiin lauantai-iltana Forssan Pilvenmäen raviradalla ajetussa kilpailussa. 12 kuljettajaa lähti kisaan tavoittelemaan SM-mitaleja.

Hallitsevaa mestaria on saatu hakea aina vuodesta 2019, jolloin saksalainen Jörg Tebbe voitti samalla radalla mestaruuden. Tämän jälkeen Suomessa ei ole maarataa ajettu.

Jesse Mustonen oli alkuerissä kovassa iskussa. Kahdesta ensimmäisestä erästä tuli voitot ennen kotiyleisön edessä ajanutta Henri Ahlbomia. Viimeisessä alkuerässä vastaan asettui Tebbe. Mustonen otti jälleen hyvän startin ja johti erää startista maaliin. Tebbe antoi armottoman kovaa painetta koko erän ajan, mutta ohi ei saksalainen päässyt.

Alkuerien jälkeen kolme parasta kuljettajaa selvisivät suoraan finaaliin. He olivat Mustonen maksimein 15, Tebbe 14 ja Max Koivula 12 pistettä. Sijoilla 4-9. olleet kuljettajat ajoivat semifinaalin, josta kolme parasta jatkoi kilpailun kruunaavaan finaaliin. Semifinaalin voittoon ajoi Ahlbom ennen Janne Koivulaa ja Simo Pullia. Kolmikko jatkoi finaaliin.

Finaalierään Mustonen valitsi ulkoradan. Startti oli jälleen hyvä ja varkautelainen taittoi ekapäähän kärjessä. Tebbe tuli takapyörässä kiinni ja antoi armotonta painetta. Mustosen kantti ja ajolinja kuitenkin pitivät, joten Tebbe pysyi loppuun asti takana. Maalilinjan Mustonen ylitti voittajana ja Suomenmestarina 2022. Tebbe tuli toiseksi muutaman kymmenen senttiä Mustosen takana. Kärkikaksikon takana Ahlbom ajoi pronssille.

Moottorien jylyn hiljennyttyä tuore mestari oli yhtä hymyä.

– Hienot on fiilikset, aika sanoinkuvaamattomat. Tiesin kyllä, että pystyn voitosta ajamaan, jos yhtään kulkee niin kuin ennen. Tuntuu, että ajoin tänään kovempaa, kuin koskaan ennen täällä, vaikka täällä olen ajanut MM-finaaleissakin, hän kommentoi.

Hän lisäsi kokemuksen olleen kaiken kaikkiaan hieno.

– Finaalissa oli armoton taisto Tebben kanssa. Kyllähän siinä ruutulippua odotti. Mutta koko päivän sai hymyssä suin mennä ja nauttia ajamisesta.