OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kuinka tavata ihmisiä muualla kuin Tinderissä?

Deittisovelluksissa on puolensa, mutta jossain vaiheessa swaippailukin alkaa kyllästyttää. Kysymys kuuluu, kuka osaa vielä etsiä potentiaalisia kumppaneita muualta kuin netistä?

Jos kaipaat taukoa sovelluksista ja olet valmis kokeilemaan jotain uutta (tai pikemminkin erittäin vanhaa metodia, jota ihmiset noudattivat vuosisatojen ajan ennen kuin teknologia astui kuvaan) kannattaa yrittää tavata ihmisiä kolmiulotteisessa maailmassa. Ihmisten tapaamisessa tosielämässä on puolensa; kahden välistä kemiaa on helpompi arvioida livenä, sillä valokuvat ja lyhyet viestit kertovat lopulta hyvin vähän siitä, tunnetko oikeasti vetoa toiseen. Lisäksi samassa tilassa oleskelu auttaa saamaan laajemman kuvan toisesta henkilönä. Eleet, äänensävyt ja se, miten hän on vuorovaikutuksessa ympäristöönsä, kertoo ihmisestä paljon. Kehonkieli voi paljastaa sellaista, mikä jäisi deittisovelluksissa huomaamatta. Koska sovellusten sulkeminen saattaa tuntua vieraalta, parisuhdeterapeutit neuvovat SELF-sivustolla, kuinka tavata ihmisiä IRL.

Muuta rutiinejasi

On vaikeaa tavata uusia ihmisiä, jos seuraat joka päivä samoja rutiineja ja vierailet samoissa tutuissa vanhoissa paikoissa. Sinun ei tarvitse laittaa koko elämääsi uusiksi, mutta MC3: Millennial Counseling Coaching & Consulting -perustaja Marquita Johnson kehottaa aika ajoin poistumaan omalta mukavuusalueeltasi.

– Valitse eri reitti töihin tai kuntosalille, kokeile uutta ravintolaa tai kahvilaa, tai liity johonkin harrasteryhmään, hän neuvoo sivustolla.

Näin altistat itsesi uusille tuttavuuksille.

Näytä siltä, että olet avoin tapaamaan uusia ihmisiä

Johnsonin mukaan avoin kehonkieli on avain siihen, että muut uskaltavat lähestyä sinua. Jos sinulla on tapana aina ulkona ollessasi pukea kuulokkeet korvillesi, näytät todennäköisesti siltä, ettet halua sinua häirittävän. Kun olet läsnä hetkessä ja reagoit ympäristöösi, viestit kanssaihmisille, että olet avoin keskustelulle.

Relationship Reality 312 -perustaja Anita A. Chlipala muistuttaa, että ihmisistä on tullut niin riippuvaisia ​​sovelluksista, että he eivät välttämättä osaa hyödyntää tosielämässä kohdalle osuvia tilaisuuksia. Muista, että huomaat bussissa viereesi istuneen mielenkiintoisen henkilön todennäköisemmin silloin, kun et ole uppoutunut puhelimen näyttöön.

Anna small talkille mahdollisuus

Me suomalaiset perinteisesti vierastamme small talkia, mutta siitä ei tarvitse tehdä liian vaikeaa. Sinun ei tarvitse vääntää säästä jokaisen vastaantulijan kanssa, mutta tilaisuuden tullen kannattaa vaihtaa muutama kepeä kommentti kiinnostavan ihmisen kanssa. Arkiset vuorovaikutustilanteet vieraiden kanssa ovat loistavia tilaisuuksia tehdä uusia tuttavuuksia.

– On kuitenkin tärkeää kunnioittaa omia rahojasi. Jos ajatus ihastukselle puhumisesta saa kämmeneesi hikoilemaan, harjoittele… jonkun kanssa, jota kohtaan sinulla on neutraali asenne, kunnes saat tarpeeksi itsevarmuutta, Chlipala vinkkaa.

Älä pelkää pakkeja

Sovelluksessa pakit sujuvat vasemmalle pyyhkäisemällä, mutta kasvotusten rukkasten saaminen voi kirpaista. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikki ihmiset eivät ole kaikkien makuun; kenelläkään ei synkkaa kaikkien kanssa. Kyse on henkilöiden välisestä kemiasta, eikä pakkeja pidä ottaa henkilökohtaisesti. Jos torjumisen pelko estää sinua hakemasta kontaktia, Chlipala kehottaa kasvattamaan sietokykyä puhumalla itsellesi positiiviseen sävyyn.

– Sen sijaan, että ajattelet olevasi luuseri ja olevasi ikuisesti yksin, kokeile: “No, ainakin minä yritin, enkä joudu miettimään, mitä olisi voinut tapahtua. Sen oikean löytäminen vaatii aikaa.”

Muista pitää hauskaa

Rakkauden etsiminen voi joskus tuntua työltä. Silloin kannattaa muistuttaa itseäsi siitä, että deittailu ei ole pakollinen velvollisuus; teet tätä tavataksesi kiinnostavia ihmisiä. Kaikkine ylä- ja alamäkineen se on seikkailu, ja toivottavasti vieläpä mahtava sellainen.

– Pidä hauskaa deittaillessa. Sanon aina asiakkailleni, ettei pidä miettiä liikaa lopputulemaa, vaan keskittyä hetkeen ja nauttia prosessista, Johnson sanoo.

Muista, että yksistä rukkasista tai mönkään menneistä treffeistä huolimatta sinulla ei loppujen lopuksi ole mitään menetettävää (kunhan muistat huolehtia omasta turvallisuudestasi).

Lähde: SELF